Gemeente Zandvoort


14-03-2008

Zandvoort Circuit Run nu ook voor kids en jongeren

Op zondag 30 maart klinkt het officiële startschot voor de eerste Runner's World Zandvoort Circuit Run. Ook voor jonge hardlopers een uitstekende gelegenheid om te laten zien wat ze waard zijn.

Twee races
Voor de jonge hardlopers zijn er namelijk twee races georganiseerd: de Kids Circuit Run en het Noord-Hollands Scholenkampioenschap. Gemeente Zandvoort brengt ze graag onder de aandacht. De gemeente stimuleert het sporten door kinderen en jongeren. Sportservice Heemstede-Zandvoort -die namens de gemeente veel acties uitzet en coördineert- stimuleert deze jeugdloop ook op de lokale basisscholen.

Noord-Hollands Scholenkampioenschap
In teams van 5 klasgenoten zullen diverse Noord-Hollandse scholen strijden om deze titel. Alle scholieren zullen gezamenlijk starten en een ronde van 4,2 km afleggen op het Circuit van Zandvoort. Er wordt gestart vanuit de pitsstraat en de finish zal plaatsvinden voor de eretribune. De snelste 25 jongens en meiden krijgen door Team Distance Runners de kans geboden om mee te trainen met hun team. Zij zullen zich dan voorbereiden om de Dam tot Damloop. De prijzen zullen uitgereikt worden door Michel Butter, Nederlands Kampioen 10km op de weg en lid van Team Distance Runners. Inschrijven kan nog op www.rwcircuitrun.nl. De kosten zijn slechts ¤ 10,- (incl BTW) voor een team van 5 scholieren (inclusief huur van de chip).

KidsRun
Ook kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar kunnen meedoen aan dit prachtige evenement in Zandvoort. Speciaal voor deze doelgroep heeft Le Champion de Kids Circuit Run 2,5 kilometer georganiseerd. Op het spectaculaire circuit zullen de 'kids' een uitdagende ronde van 2,5 kilometer afleggen. De start van de Kids Circuit Run is natuurlijk vanuit de pitsstraat. De Tarzanbocht én de Hunzerug zijn onderdeel van het parcours. De finish zal plaatsvinden vóór de eretribune op het Circuit.

Categorieën
Er zijn verschillende leeftijdscategorieën: 6/7 jaar, 8/9 jaar, 10/11 jaar, 12/13 jaar, 14/15/16 jaar. Alléén bij de jongste categorie (6/7 jaar) is begeleiding van ouders toegestaan. Bij de andere categorieën kunnen ouders niet meer meelopen, maar kunnen zij hun kinderen aanmoedigen bij de start en weer opvangen bij de finish (in hetzelfde gebied). Om 11.00 uur worden de spieren al goed warm gemaakt tijdens een speciale warming-up in het startvak. De warming-up wordt aangeboden door Kenamju Zandvoort. De start van de Kids Circuit Run 2,5 kilometer zal plaatsvinden om 11.15 uur.

Basisscholen Zandvoort
Kinderen uit groep 3 t/m 8 van alle basisscholen uit Heemstede en Zandvoort kunnen zich voor dit evenement aanmelden. Inschrijven kan via de school of 30 maart op het circuit (alléén de KidsRun). De kosten om deel te nemen aan de Kids Run zijn ¤2,-. Alle basisscholen hebben inmiddels een uitnodiging en informatie ontvangen voor deelname aan de Zandvoort Circuit Run.

Meer weten?
www.rwcircuitrun.nl Le Champion, Moniek Brand (moniek@lechampion.nl), Tel: 072-533 81 36.