Gemeente Lingewaard


Lingewaard heeft twee VVV agentschappen

Sinds afgelopen zaterdag heeft Lingewaard weer twee VVV-agentschappen. De toeristische informatiepunten (TRIP) in het gemeentekantoor in Bemmel en in het Stadsmuseum Hof van Hessen in het centrum van Huissen zijn vanaf zaterdag 29 maart jl omgedoopt tot VVV agentschappen. Zaterdag 29 maart jl. was het de feestelijke opening van het toeristisch seizoen 2008.

Burgemeester Harry de Vries en wethouder Bud Joosten memoreerden in hun openingstoespraken bij de beide Toeristische Informatiepunten in Huissen respectievelijk Bemmel dat Lingewaard een gemeente is met veel mogelijkheden voor dagtoerisme. Al fietsend of wandelend kun je in Lingewaard allerlei karakteristieke plekjes ontdekken. Ook kent Lingewaard bijzondere gebouwen zoals Kasteel Doornenburg, het stadsmuseum Hof van Hessen of het Dijkmagazijn, die een bezoek meer dan waard zijn. In de komende jaren komen daar nog nieuwe toeristische trekkers bij zoals Park Lingezegen, Fort Pannerden of het Mea Vota.

Samenwerken
Lingewaard is er zich van bewust dat het zich de komende jaren meer en meer moet gaan voorbereiden op het feit dat Lingewaard steeds aantrekkelijker wordt voor een dagje uit. Om dat alles goed te stroomlijnen heeft de gemeente Lingewaard voor de toeristische marketing aansluiting gezocht bij het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN.

De marketing voor het gebied wordt o.a gedaan met het VVV merk, dit is een vertrouwd en toonaangevend merk in de toeristische markt. De gemeente Lingewaard zal door het RBT KAN worden meegenomen in de diverse marketingactiviteiten zoals beurzen, digitale nieuwsbrieven, enz. Samen met het RBT zal Lingewaard zeker de komende jaren er naar streven om tot samenwerking tussen die diverse branches en overheden te komen.

Lingewaard heeft er bewust voor gekozen om toeristisch gezien aangesloten te zijn bij de Gelderse Poort en dus zal ook met de gemeenten Millingen aan de Rijn en Rijnwaarden contacten moeten worden gezocht om tot een samenwerking te komen. Diezelfde samenwerking gaat Lingewaard ook aan met de gemeente Overbetuwe. Samenwerken maakt elkaar sterk.

Toeristisch Platform
Daarom wordt er voor gepleit om dit jaar te proberen een soort Toeristisch platform op te richten waarin gemeente, organisaties en instellingen, die iets met toerisme te maken hebben, zijn vertegenwoordigd met als doel tot afstemming te komen inzake de toekomstige toeristische ontwikkelingen. Natuurlijk is het niet eenvoudig om landelijke bekendheid te geven aan Lingewaard, echter de manier waarop in de afgelopen drie jaar door de enthousiaste vrijwilligers van het Trip hieraan keihard is gewerkt verdient alle lof.

Huissen en Bemmel hebben goede informatiepunten waar de dagtoerist uitgebreide informatie over Lingewaard en de regio kunnen ontvangen. Dat werd ook onderschreven door Jurriaan de Mol (directeur RBT KAN) in Huissen en Giel Polman (manager Operations RBT KAN)) op zaterdag 29 maart jl.

VVV-agentschap
Hun waardering uitte zich in het feit dat de beide triplocaties per direct een officieel VVV-agentschap zijn geworden en om de daad bij het woord te voegen werd de VVV vlag en bijbehorende verwijzingsborden aan de beide Tripcoördinatoren Geert Coenen (Huissen) en Emmy Janssen (Bemmel) overhandigd.

Door middel van het plaatsen van de VVV vlag op de beide locaties werd het toeristisch seizoen officieel geopend en kon iedereen beginnen aan de rondleiding in het stadsmuseum Hof van Hessen of de wandeling rondom het Dominicanenklooster in Huissen, de fietstocht door het Lingewaards buitengebied of de rondleiding in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

VVV staat voor het bevorderen van toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding. Dit gebeurt door toeristen, recreanten en bewoners als een goede gastheer van dienst te zijn. Hiertoe worden gasten en bezoekers attent gemaakt op de mogelijkheden voor toerisme, recreatie en vrijheidsbesteding en geholpen in het optimaal benutten ervan. Hiermee levert de VVV een positieve bijdrage aan de lokale economie en lokale maatschappelijke functies.

De VVV-agentschappen zijn gehuisvest in Bemmel in het gemeentekantoor Bemmel, Kinkelenburglaan 6 en in Huissen in het Stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39.

Openingstijden

VVV agentschap Bemmel
maandag t/m donderdag van 09.30 - 13.00 uur
vrijdag van 09.30 - 12.30 uur.

VVV agentschap Huissen
woensdag van 13.00 uur tot 16.30 uur,
vrijdag van 09.30 uur tot 16.30 uur
zaterdag en zondag van 13.00 - 16.30 uur.

Op zaterdag en zondag is tevens het Stadsmuseum Hof van Hessen geopend.

Toeristische informatie over Lingewaard is te vinden via diverse websites zoals www.vvvlingewaard.nl , www.vvvbemmel.nl, www.vvvhuissen.nl.