Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Succesvolle oefenmarathon in Putten

30/03/2008

Putten, 30 maart 2008
Menvereniging Het Gouden Span uit Putten kan terugkijken op een perfect verlopen lustrum van de Nationale Oefenmarathon op zaterdag 29 maart. A-Kaderlid Theo Timmerman pakte deze thuiswedstrijd graag mee ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap vierspannen op landgoed Mariёnwaerdt in Beesd van 3 tot en met 7 september 2008. Frits Kool was met zijn vierspan de beste.

De rubriek enkelspan paarden, één van de grootste rubrieken, werd gewonnen Henk Radstake uit Heerde. Marco Kool evenaarde met zijn tweespan het resultaat van vader Frits bij de vierspannen door deze rubriek op zijn naam te schrijven. Bij de tweespan pony's ging de strijd zoals verwacht tussen thuisrijdster Woutera Rozendaal en Wout Kok uit Nijkerk. Uiteindelijk bleek Woutera in iedere hindernis net even sneller dan Kok en keerde zij huiswaarts met een dik verdiende eerste plaats.
De vierspan pony's was zoals bijna gebruikelijk een Puttens onderonsje. Aart van de Kamp junior begon met een zeer sterk span en dit leek bijna zijn Waterloo te worden. De pony's waren zo gedreven dat het Aart moeite koste de juiste poorten op tijd in te sturen. Het kwam uiteindelijk allemaal goed en Van de Kamp junior won deze oefenmarathon, gevolgd door Wout van Veluw. De volledige uitslag vindt u op www.goudenspan.nl

Op vrijdag 4 april vanaf 19.00 uur is er een oefenavond. Voor EUR 5,00 ontvangt u een polsbandje en bent u vrij om de hindernissen te rijden. Inschrijven is niet nodig, starten op volgorde van binnenkomst.

www.goudenspan.nl