Politie Zuid-Holland-Zuid

30/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-03-2008 o Persberichten District I

ACHTER MENSEN AAN
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is ingesloten ter ontnuchtering. Agenten gingen op zaterdagavond 29 maart 2008 naar de Vrieseweg in Dordrecht. Daar liep volgens een getuige een man die achter mensen aanging en deze probeerde bang te maken. De politiemensen vonden de verdachte die wankelend op zijn benen stond en onder invloed van alcohol was. Ze namen de man mee naar het bureau. Op de Voorstraat in Dordrecht hebben agenten op zondag 30 maart 2008 rond 03.30 uur een 32-jarige dronken man aangehouden. Hij was uit een café gezet maar wilde terug naar binnen. Agenten hebben hem meerdere keren verzocht weg te gaan. Hij bleef vervelend doen. Agenten hielden de verdachte aan. Ook een 36-jarige man uit Dordrecht kon mee naar het bureau. Hij bemoeide zich met de aanhouding.

BESCHADIGDE AUTO
DORDRECHT Agenten hebben de 30-jarige bestuurder uit Dordrecht van een beschadigde auto aangehouden. Op zondag 30 maart 2008 rond 00.30 uur kwam de melding dat er iemand reed die mogelijk onder invloed van alcohol was. Agenten vonden dit voertuig op de Poelwijckstraat in Dordrecht. De 30-jarige had inderdaad een te hoog promillage. Verder was de achterkant van de auto zwaar beschadigd. De automobilist verklaarde dat er iemand tegen zijn auto was gebotst en hierna doorgereden.

VERDACHTE VERZET ZICH
ZWIJNDRECHT Een 51-jarige man uit Zwijndrecht heeft zich verzet bij zijn aanhouding. Hij was met anderen in een supermarkt op de Passage in Zwijndrecht. De verdachte pakte wat chocolade en vlees en wilde de winkel uit zonder te betalen. Personeel probeerde de man aan te houden. Deze verzette zich waardoor een personeelslid letsel opliep en later ook een agent een lichte kneuzing en schaafwond overhield aan de aanhouding. Pas nadat de 51-jarige geboeid was werd hij rustiger. Het incident gebeurde op zaterdagmiddag 29 maart 2008.

AANHOUDING
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 22-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De politiemensen gingen op zaterdagavond 29 maart 2008 een 20-jarige man uit Zwijndrecht aanhouden in de Jupiterstraat in Zwijndrecht. Hij stond nog gesignaleerd. In de woning was ook de 22-jarige vrouw die sloeg naar een politieman. Ook gooide zij een afstandsbediening en een kaars richting de agenten. Een hiervan raakte door dit gooien licht gewond. De 22-jarige vrouw ging mee naar het bureau.