Politie Zuid-Holland-Zuid

30/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-03-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM/SCHELLUINEN Bij alcoholcontroles zijn vijf bestuurders aangehouden. Een hiervan moest zijn rijbewijs inleveren. De controles vonden plaats op het Paardenwater in Gorinchem en de N 216 en Sportlaan in Schelluinen. Daar stonden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie die met de controles begonnen op zaterdagavond 29 maart 2008. In totaal deden ruim 460 bestuurders een blaastest.

VERNIELING RUIT
ALBLASSERDAM Voor vernieling van een ruit is een 36-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Politiemensen kregen op zondag 30 maart 2008 rond 01.20 uur de melding van de vernieling van de ruit bij een woning op de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Ze controleerden de 36-jarige man die overigens geen identiteitsbewijs bij zich had. Een getuige vertelde dat de 36-jarige de man was die de ruit had vernield. Hierop namen agenten de 36-jarige mee naar het bureau.

CONTAINERBRAND
ALBLASSERDAM Een portier heeft drie mannen aangehouden voor brandstichting. Op zondag 30 maart 2008 rond 03.30 uur stond een vuilcontainer in brand op de Dam in Alblasserdam. De drie mannen van 19 (2x) en 20 jaar uit Dordrecht stonden in de buurt van de container. Agenten namen de drie mee. In de verhoren op zondag overdag ontkenden de drie hun betrokkenheid bij de brand en werden zij heengezonden.

VIER AANHOUDINGEN NA ZOEKTOCHT
AMEIDE Uiteindelijk heeft de politie vier mannen aangehouden. Er kwam op zondag 30 maart 2008 omstreeks 03.30 uur de melding van een diefstal bij een transportbedrijf aan de Zouwendijk in Ameide. Direct begon de politie een onderzoek. De zoektocht richtte zich onder andere op een zwarte personenauto die agenten eerder in Ameide hadden gezien. Een agente zag dit voertuig ongeveer vijftien minuten na de melding rijden over de rijksweg A15 in de richting van Alblasserdam. De auto ging de afslag Barendrecht op. Hier raakte de auto uit het zicht maar even later dook het voertuig op weer op de rijksweg en nu de andere kant op. Agenten kregen de auto aan de kant. De 29-jarige bestuurder uit Eindhoven sprong uit het voertuig en rende weg via diverse sloten de weilanden in. De politie startte een zoektocht maar in eerste instantie zonder resultaat. Een andere inzittende van de auto zag kans weer met de auto weg te rijden maar na een achtervolging zetten politiemensen het voertuig in Sliedrecht aan de kant en hielden de drie inzittenden van 22, 25 en 39 jaar uit Eindhoven aan. Rond 07.30 uur kwam ook de vierde verdachte naar voren. Hij stond te liften bij de N214. Politieagenten namen de liftende verdachte mee. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachten bij de diefstal.

WISSELEN
SLIEDRECHT Personeel van een supermarkt heeft een 23-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 29 maart 2008 op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. De verdachte wilde briefjes van vijf euro wisselen. Een personeelslid telde en kwam tot achttien briefjes. Volgens de 23-jarige waren het er twintig en hij telde de biljetten opnieuw. Het personeelslid geloofde dat en gaf twee briefjes van vijftig euro. Bij een andere balie in de winkel probeerde de verdachte weer te wisselen maar dat mislukte. De verdachte bekende tegenover de politie de wisseltruc.

FIETS
SLIEDRECHT Agenten hebben een gestolen fiets teruggevonden. Zij zagen op zondag 30 maart 2008 omstreeks 00.40 uur een 16-jarige jongen uit Sliedrecht fietsen over de Stationsweg in Sliedrecht. Controle van de fiets leverde op dat deze gestolen was op 1 mei 2006 in Huissen. Ze hielden de verdachte aan. De jongen vertelde dat hij de fiets ergens in Sliedrecht had zien staan en deze was niet op slot. Daarom had hij de fiets meegenomen.