Politie Zeeland


---


O-626-2008 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, Burgh Haamstede
De politie heeft zondagmorgen rond 09.00 uur et rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit het Belgische Brasschaat.
Tussen Vrouwenpolder en Burgh Haamstede behaalde hij snelheden van ruim 160 km op plaatsen waar echter snelheden tussen 50 en 100 km zijn toegestaan.

Op de N57 bij Neeltje Jans haalde hij met deze hoge snelheid ook nog een auto in over de doorgetrokken streep bij een 50 km snelheidsbeperking. Op de Kraaijensteinweg werd de bestuurder aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren. Zijn rijbewijs zal samen met het opgemaakte proces-verbaal worden opgestuurd naar de officier van justitie in Middelburg.

Voor het tweemaal overschrijden van de doorgetrokken streep kreeg hij twee boetes van 130 euro stuk. Hij verklaarde zo hard te hebben gereden omdat hij zich had verslapen en zodoende te laat was voor een afspraak.

O-627-2008 Drietal aangehouden na onenigheid, Zierikzee
De politie heeft afgelopen nacht drie mannen, in de leeftijd van 22- t/m 26 jaar afkomstig uit Rotterdam en Zierikzee, aangehouden die betrokken waren geweest bij een opstootje.
Omstreeks 03.30 uur was melding gedaan dat in de Beddeweeg ruzie was ontstaan tussen een groepje en dat er klappen vielen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was het groepje mannen al verdwenen. Zij meldden zich rond 04.00 uur op het politiebureau in Zierikzee waar ze werden aangehouden. De drie mannen zijn na hun aanhouding overgebracht naar de politiecellen in Torentijd waar ze werden ingesloten voor verder onderzoek.

O-628-2008 Goesenaren aangehouden voor diefstal koper, Goes
De politie heeft zaterdagmorgen twee Goesenaren van 18- en 19 jaar aangehouden voor diefstal van koper uit een slooppand aan de Bergweg in Goes. De diefstal werd afgelopen week gepleegd.

Uit onderzoek bleek dat het om de twee Goesenaren ging en dat ze mogelijk meer koperdiefstallen op hun geweten hebben. Ze waren nl in het bezit van ca. 25 kilo koper ter waarde van 75 euro (ca 3 euro per kilo). De twee mannen zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. In de woning van een van hen werden door de politie diverse goederen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslaggenomen en onderzoek moet uitwijzen of deze van diefstal/inbraak afkomstig zijn.





Politie Zeeland