Politie Zeeland


---


O-621-2008 Laptop weg na woninginbraak, Nieuwerkerk
Afgelopen zaterdag tussen 19.15 en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Weststraat.

Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een deur geforceerd waarna de hele woning werd doorzocht. Op het eerste gezicht werd alleen de laptop weggenomen.

Z-622-2008 Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto, Zaamslag
Op de Veerstraat is zondag omstreeks 00.30 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen tegen een geparkeerde auto gereden.
Vermoedelijk lette hij even niet op de weg omdat hij een sigaret wilde aansteken. Gevolg was dat hij tegen een geparkeerde auto botste. Zowel de geparkeerde auto als zijn auto raakten beschadigd. De 21-jarige bestuurder bleek dronken achter het stuur te hebben gezeten. Hij is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de uitslag van de ademanalyse dat hij als beginnend bestuurder ruim boven de limiet zat waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.

W-623-2008 Rijbewijs kwijt, Koudekerke
De politie heeft zondag rond 03.30 uur op de Strandweg een 20-jarige bromfietser uit Breskens betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij is overgebracht naar het politiebureau in Middelburg waar uit de ademanalyse bleek dat hij ruim boven de toegestane limiet zat. Als beginnend bestuurder moest ook hij zijn rijbewijs inleveren.

O-624-2008 Man zwaait met handbijl, Goes
Door de politie is zondag rond 03.15 uur een 40-jarige Goesenaar in zijn woning aangehouden.
De aanhouding kwam na een melding dat in het uitgaanscentrum een man met een handbijl liep te zwaaien naar het uitgaanspubliek. Daarna was hij een pand binnengegaan aan de Rijffelstraat waar hij later kon worden aangehouden. Door agenten werd in de woning de betreffende handbijl aangetroffen en in beslaggenomen. Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar het bureau voor verhoor. Na opmaken van proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

O-625-2008 Auto rijdt tegen vangrail, Waarde
Op de noordbaan van de A58 is zondag rond 08.00 uur een 23-jarige automobilist uit Dordrecht tegen de vangrail gereden.
Door het natte wegdek verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. De 23-jarige bestuurder bleef ongedeerd, zijn auto raakte licht beschadigd.