FNV-voorzitter Jongerius: "Bos moet nu doorbijten"

Publicatietijd: 30/03/2008 17:17

"Dit is de beste aansporing voor minister Bos van Financien om zijn voornemens rond de topinkomens met kracht door de Tweede Kamer te jagen." Aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius in reactie op berichten in de Volkskrant over een stijging van maar liefst 23% van de inkomens in 2007 van bestuurders van AEX-fondsen.

Jongerius meldt dat de FNV zeer binnenlort in een gesprek met voorzitter Frijns van de gelijknamige Corparate Governance-commissie zal aandringen op aanscherping van de zogeheten 'Code Tabaksblat'. Een code die destijds bedoeld was om o.a. de exhorbitante zelfverrijking van topbestuurders in te tomen. Jongerius: "Van dat zelfreinigend vermogen van het bedrijfsleven is verrekte weinig terecht gekomen. Integendeel."

Tenslotte merkt de voorzitter van Nederlands grootste vakcentrale op dat zij "buitengewoon verheugd is" over het nieuws dat voor het eerst aandeelhouders van een Nedralndse multinational - in dit geval Philips - hebben afgekeurd. Jongerius: " Het verzet van de pensioenfondsen tegen onredelijke beloningen - ingegeven door onze vertegenwoordigers in de besturen daarvan - begint zijn vruchten af te werpen. De buitenlandse beleggers worden nu ook wakker. Goed voorbeeld doet goed volgen..."