Mojo Concerts

Youssou N'Dour verleidt als geen ander in Amsterdam Jane Birkin terug in Amsterdam

Youssou N'Dour verleidt als geen ander in Amsterdam

Youssou N'Dour is het type artiest dat zijn roots nooit onder stoelen of banken steekt. Tijdens concerten en op plaat vormen zijn Afrikaanse afkomst juist de ruggengraat van zijn uitgebreide oeuvre. Of het nou gaat om materiaal van zijn eerste band The Super Etoille uit 1979 of meer recente songs, zijn Senegalese komaf vormt altijd een onuitputtelijke inspiratiebron.

Vorig jaar kwam de cd Rokku Mi Rokka (Give and Take) uit op het Nonsuch label. De eerste single van dit album is het bijzondere duet Wake Up (It's Africa Calling) met de Brits/Zweedse zangeres Neneh Cherry: zouden ze hiermee het enorme succes van het eerste duet 7 Seconds uit 1994 evenaren? N'Dour verstaat als geen ander de kunst in het maken van soulvolle muziek die alle muzikale en landsgrenzen overstijgt.

Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Maandag 31 maart 2008
RAI - Amsterdam
Entree: ¤ 46,-/¤ 44,-/¤ 42,- (exclusief servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 26 januari om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier. Jane Birkin terug in Amsterdam

Een veelbewogen leven met veel hoogte- en dieptepunten. Zo kun je in het kort de carrière van de Frans/Engelse zangeres Jane Birkin samenvatten. Al tijdens haar puberteit stond de dochter van zangeres/actrice Judy Campbell op de planken in de Londense West End. Na een kortstondig huwelijk besloot Birkin haar geluk te beproeven in Frankrijk waar ze verliefd werd op Serge Gainsbourg.

Haar relatie met Gainsbourg eind jaren zestig haalde de voorpagina's van de kranten. Naast geliefde beschouwde de Franse chansonier Birkin als zijn eigen muze. Gainsbourg's songs liepen -óók na zijn dood- als een rode draad door de carrière van de zangeres. Haar laatste wapenfeit is het album Fictions uit 2006 waaraan o.a. Rufus Wainwright, Tom Waits en Neil Young hebben meegewerkt. Na een afwezigheid van vier jaar keert La Birkin terug naar Nederland.

Vr 1 feb: Paradiso (Amsterdam)