Gemeente Lansingerland


Informatiebijeenkomst locatie Hordijk
Informatiebijeenkomst locatie Hordijk

Palletfabriek Hordijk zal binnen korte tijd haar deuren sluiten. Het terrein is inmiddels voor het grootste deel verkocht. De nieuwe eigenaar wil het vrijkomende gebied herontwikkelen tot woningbouwlocatie. Hierover vindt op maandag 31 maart een informatieavond plaats.

In het kader van de herontwikkeling is op 10 januari 2008 een intentieovereenkomst ondertekend door de gemeente Lansingerland, de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en de ontwikkelaars VDR Vastgoed en ING Vastgoed Ontwikkeling.

Samen met het bureau Kokon Architectuur en Stedenbouw is een conceptplan ontworpen. Dit plan zal de komende maanden verder worden uitgewerkt tot een bruikbaar bouw- en inrichtingsplan.

Het conceptplan betreft een terrein van circa 4,5 hectare waarop maximaal 150 woningen gebouwd kunnen worden. Er is al veel studie gedaan naar het gebied. Daarbij is onderzocht op welke manier het gebied zo goed mogelijk benut kan worden en wat het beste past, gelet op de bestaande omgeving. Na de bouw zal op de plek van de palletfabriek een aantrekkelijk woon- en verblijfsklimaat ontstaan.

Planning

Er moet voor de verlening van de bouwvergunning nog een planologische procedure doorlopen worden en ook is toestemming van de betrokken gemeenteraden noodzakelijk. Het plan wordt daartoe verder uitgewerkt en de bestemmingsplanprocedure wordt in de loop van dit jaar gestart. Dit jaar wordt een samenwerkingsovereenkomst door de betrokken partijen opgesteld. De start van de bouw staat gepland voor het vierde kwartaal 2009.

Informatiebijeenkomst

Omdat het plangebied gedeeltelijk op Rotterdams grondgebied ligt, wordt er samen met de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze vindt plaats op maandag 31 maart a.s. om 20.00 uur in de kerk van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg 295, Berkel en Rodenrijs.

Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de stand van zaken worden toegelicht, geeft de architect een presentatie en wordt aangegeven wat men de komende tijd kan verwachten.

Alles wat er gaat gebeuren vindt in goed overleg met de buurt plaats. De omwonenden van de fabriek zijn dan ook uitgenodigd voor deze avond.