RTL Group

Afzien in luxe in vierde editie 'Holands Next Top Model' bij RTL 5

NIEUW SEIZOEN VOL ONVERWACHTE EXTREME WENDINGEN

Niets is wat het lijkt in het vierde seizoen van het succesvolle RTL 5-programma Hollands Next Top Model. Vanaf maandag 31 maart strijden elf mooie jonge meiden weer om de felbegeerde titel Hollands Next Top Model met deze editie meer verrassingen dan ooit tevoren. Was het in de vorige reeks nog behoorlijk afzien voor de modellen in spé in de afgelegen loods waar zij verbleven, ditmaal worden de dames ondergedompeld in luxe en verblijven zij in een zeer comfortabel appartement voorzien van alle gemakken: de Top Model Mansion. Aan de hand van wekelijkse opdrachten, challenges en fotoshoots worden de meiden klaargestoomd voor wat hen te wachten staat als topmodel. Maar achter de façade die de modellenwereld van glamour en glitter uitstraalt, worden de nietsvermoedende meiden geconfronteerd met de keiharde realiteit. Te pas en te onpas worden de modellen in spé overrompeld met onverwachte verrassingen die de jury voor hen in petto heeft. Is het allemaal dan too good to be true? Het lijkt er wel op met een nachtelijke fotoshoot en in schaars geklede outfits poseren onder ermbarmelijke omstandigheden.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 5: We kijken zeer uit naar de nieuwe reeks Holland's Next Top Model. Er staat wederom een aantal opvallende verrassingen te gebeuren zowel voor de kijkers als de geselecteerde dames. Dit vierde seizoen belooft de eerdere reeksen te overtreffen.

De winnares ontvangt een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters the Agency. Daarnaast krijgt zij een cover op de wekelijkse glossy Grazia en is zij bij ICI PARIS XL vier maanden lang het gezicht van het ICI PARIS XL Beauty Channel en krijgt een speciale ICI PARIS XL auto van Citroën.

Ook dit seizoen is de presentatie in handen van voormalig topmodel en schrijfster Daphne Deckers en is zij tevens juryvoorzitter. Verder bestaat de deskundige jury uit een aantal vertrouwde gezichten, waaronder journalist en presentatrice Rosalie van Breemen, catwalk coach en model Mariana Verkerk en topfotograaf Philip Riches. Nieuw jurylid is hoofdredactrice Hilmar Mulder van de wekelijkse fashionglossy Grazia. Een ander nieuw gezicht dit seizoen is hoofdvisagist van ICI PARIS XL en beautycoach Thijs Willekes. Uiteraard is überstylist Bastiaan van Schaik ook weer van de partij om de meiden te ondersteunen. Bastiaan is freelacne fashion director.

Wekelijks beoordeelt de jury wie er kans maakt op de titel Hollands Next Top Model en wie er naar huis moet. Lukt het de modellen om aan de hoge eisen te voldoen en niet onder de constante druk te bezwijken?

Uitzending: Start vierde editie Hollands Next Top Model: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 31 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur Herhaling uitzending: RTL 8, wekelijks vanaf woensdag 2 april, tussen 20.30 en 21.30 uur en RTL 5, wekelijks, vanaf zaterdag 5 april, tussen 18.30 en 19.30 uur.

Website: Hollands next Top Model
(actueel vanaf 31 maart voor alle actuele nieuwtjes, achtergronden en biografieën van de kandidaten)

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Adelberg, RTL Nederland communicatie via tel. 035-7113942 of via kim.van.adelberg@rtl.nl