Gemeente Berkelland


Persbericht
20 maart 2008

Informatie- en servicepunt Neede verhuist naar Het Raedhuys

Vanaf 31 maart nemen de medewerkers van de woonwinkel van ProWonen, het Pluspunt, de wijkverpleegkundige van Sensire en het Servicepunt van de gemeente Berkelland hun intrek in het Raedhuys; de nieuwe naam voor de voormalige gemeentehuisvilla van Neede, midden in het dorp, op de hoek van de Oudestraat en de Hofmaat.

In het Informatie- en Servicepunt aan de Borculoseweg 2 hebben de partijen de afgelopen anderhalf jaar al samengewerkt volgens dezelfde formule en dat is goed bevallen. Klanten kunnen hier voor een totaalpakket op één adres terecht en de medewerkers kunnen eenvoudig even doorverwijzen of elkaar van aanvullende informatie voorzien.

Vooruitgeschoven gemeentehuis
De gemeente biedt hier haar dienstverlening. Ook kunnen er allerlei stukken worden ingezien. Eigenlijk is het een vooruitgeschoven post van de Gemeentewinkel in Borculo. Je kunt er onder andere een paspoort, identiteitskaart, een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie, een rijbewijs aanvragen en geboorteaangifte doen. Alleen het ophalen van paspoort, identiteitskaart en rijbewijs moet in verband met de veiligheid in Borculo gebeuren.

Ruime woonwinkel
Ten opzichte van de huidige woonwinkel in Neede krijgt ProWonen veel meer ruimte. Zo wordt er een complete showroomkeuken neergezet. In de woonwinkel kan de klant elke ochtend terecht voor het huren en kopen van een woning en voor alles wat daarmee te maken heeft. De combinatie met het Pluspunt en het servicepunt van de gemeente is ook een belangrijk 'pluspunt'. Wat is bijvoorbeeld makkelijker dan de fysieke aanpassingen van een woning gelijktijdig te regelen met de zorg en ondersteuning die mensen met een beperking nodig kunnen hebben. Of bij een verhuizing meteen je inschrijving in de gemeente te regelen."

Pluspunt - Wmo loket
De gemeente werkt voor de loketfunctie voor de Wmo samen met welzijnsorganisatie Betula. Daardoor biedt het Pluspunt nu een bijzonder compleet pakket dienstverlening op het gebied van welzijn en zorg. Enkele voorbeelden: van het aanvragen van een zorgindicatie tot informatie over een verzorgings- of verpleeghuis, maar ook het aanvragen van personenalarmering, maaltijdbezorging, uitlenen van hulpmiddelen, de klussendienst, een Persoonsgebonden Budget (PGB), gehandicaptenkaart en nog veel meer. Sinds enkele weken is ook het vrijwilligersinformatiepunt ondergebracht bij het Pluspunt.

Sensire
Naast deze al bestaande samenwerking biedt het Raedhuys nog veel meer voordelen voor de burgers. De wijkverpleegkundige van Sensire houdt iedere dag spreekuur van 09.30 - 11.30 uur en er staat een Telesens systeem als voorbeeld opgesteld. Met Telesens kunnen gebruikers via hun eigen televisietoestel direct een beeld- en geluidverbinding met de verpleegkundige tot stand brengen. Een persoonlijk gesprek dus met iemand op afstand.

Vanaf 31 maart...
De dienstverlening in het Raedhuys start op maandag 31 maart. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur. Het informatie- en servicepunt aan de Borculosweg is vanaf 28 maart gesloten.


Noot voor de redactie,