Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Maart

* | Programma Dag van het Centrum op 31-3

Programma Dag van het Centrum

De Dag van het Centrum komt er aan! Lees hier over de programma-onderdelen van de dag.

31 maart tussen 9.00 en 19.30 uur in De Lawei
Programma Dag van het Centrum

De Dag van het Centrum komt er aan! En: er staat veel op het programma!
Doel van de dag: iedereen zo compleet mogelijk informeren over alle nieuwe plannen en ontwikkelingen in en rond de binnenstad van Drachten. Kortom: een informatieve dag waarop u individueel kunt praten met medewerkers van de gemeente en van externe partijen die een rol spelen bij al deze ontwikkelingen. Er zijn voor diverse onderwerpen ook bijeenkomsten gepland: de ene keer is het informerend, een volgende is juist bedoeld om alvast de discussie te starten. Klik hier voor het complete programma!

uitnodiging voor Dag van het Centrum op 31 maart

In de Grote Foyer wordt speciaal voor de 31e maart een uitgebreide presentatie opgebouwd. Daar kunt u gedurende de hele dag tussen 9.00 en 19.30 uur terecht.
Er worden diverse plannen en projecten toegelicht:
- Hoe gaat het Raadhuisplein er definitief uit zien, welke voorbereidingen zijn nodig, wat gebeurt wanneer en hoe lang duurt dat?


- Hoe gaan we verder met de Drachtstervaart en wat kunnen we alvast vertellen over de volgorde van het werk aan deze toekomstige monsterklus?

- Hoe is de stand van zaken rond de plannen voor de herontwikkeling van het gebied Vogelzang?

- Wat zijn de ideeën over de toekomstige inrichting van de openbare ruimte in en om de binnenstad? De gemeente liet daar een visie voor maken. Die visie is niet gemaakt om op korte termijn het hele centrum op de kop te gooien maar is wél bedoeld om keuzes voor de nabije én verdere toekomst richting te geven.

- Wat waren de resultaten van de discussie over de toekomst van de Stationsweg?

Maar ook als u bijvoorbeeld wilt weten hoe de stand van zaken is rond het aangrenzende Reidingpark of hoe de locatie op de hoek Oude Nering/Moleneind wordt ingevuld...u bent van harte welkom of u nu winkelier, centrumbewoner of gewoon belangstellend bent! Kunnen we u niet meteen volledig informeren of wilt u uw reactie kwijt? Dan nodigen we u uit om uw vraag of reactie tijdens de Dag van het Centrum op te schrijven en in te leveren. U krijgt dan z.s.m een reactie van de gemeente.

Er worden een heel aantal bijeenkomsten over diverse onderwerpen gehouden. Klik hier voor de onderwerpen en de aanvangstijden.