Gemeente Ede

nummer 059 / Ede, 27 maart 2008

Nieuwe riolering en wegdek
Werk aan de Stationsweg op 31 maart van start

Op maandag 31 maart beginnen de werkzaamheden aan de Stationsweg in Ede. De riolering wordt grotendeels vernieuwd en het wegdek wordt helemaal vervangen. Daarbij krijgt het wegdek ook geluidsreducerend asfalt en fietsstroken met een afwijkende kleur. De trottoirs worden door de nieuwe wegindeling iets smaller. De bushalten krijgen een verhoogd perron om zo makkelijker in- en uit te kunnen stappen. De verkeerslichten op de kruising Stationsweg-Beukenlaan-Erikalaan worden verwijderd. De bomen langs de weg tussen de Berkenlaan en Keetmolenweg moeten plaatsmaken voor de werkzaamheden en worden daarom gekapt. Het werk gebeurt in fasen om het de bewoners en de bedrijven langs de weg niet al te lastig te maken. Bovendien blijven de panden zo bereikbaar voor hulpdiensten. Halverwege september moet het werk klaar zijn.

Bereikbaarheid aanliggende woningen en bedrijven Bij aanvang van de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Op de Klinkenbergerweg, de Schaapsweg en Prins Bernardlaan, als ook alle zijwegen wordt het verkeer gewezen op de afsluiting van de Stationsweg.
Voor het doorgaande verkeer wordt gedurende alle fasen van het werk een omleidingsroute ingesteld via de Klinkenbergerweg en de Berkenlaan. Bij het begin van de werkzaamheden is het station bereikbaar via de Keetmolenweg. Hiertoe worden op de kruising Keetmolenweg-Klinkenbergerweg tijdelijk verkeerslichten geplaatst. De woningen langs de Stationsweg blijven te voet goed bereikbaar. De wegomleidingen worden door middel van tekst- en verkeersborden aangegeven. De buslijn die nu over de stationsweg loopt zal gedurende de werkzaamheden ook omgeleid worden.

Brief
De bewoners en bedrijven langs de Stationsweg zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.
---