Oefening Redskin Challenge

De Koninklijke Luchtmacht houdt van maandag 31 maart tot en met donderdag 3 april 2008 de oefening Redskin Challenge. Deze oefening is ter voorbereiding op de missie in Afghanistan. Eenheden van de Luchtmacht oefenen hierbij het gezamenlijke optreden met grondeenheden. Voor Redskin Challenge zijn een drietal vlieggebieden aangewezen in de omgeving Raamsdonksveer, Riel en 't Harde.

Tijdens de oefening wordt dagelijks gevlogen tussen 08.00 uur tot 18.00 uur.

De samenwerking tussen grond- en luchteenheden wordt voornamelijk geoefend maar ook de samenwerking tussen helikopters en jachtvliegtuigen onderling. Daarnaast worden de grondeenheden door helikopters en jachtvliegtuigen ondersteund tijdens gesimuleerde gevechtsacties. Hierbij voeren ze verkenningen uit en worden ze door grondeenheden naar vijandelijke doelen geleid. Tijdens de oefening worden de deelnemende vliegtuigen ook ingezet voor het beveiligen van collones en het uitschakelen van doelen op aanwijzing van de grondeenheden.

Om te kunnen vliegen volgens een zo reëel mogelijk scenario zijn een drietal specifieke vlieggebieden aangewezen. In deze vlieggebieden kan er tijdens de oefening zo laag worden gevlogen als voor het doel van de vlucht noodzakelijk is. De minimum vlieghoogte voor jachtvliegtuigen wordt in het kader van Redskin Challenge niet onderschreden.

Noot voor redacties (