Vlaamse Overheid

en Lokeren

Werkzaamheden aan de E17 tussen Zwijnaarde en Lokeren

Vlaamse overheid

vrijdag 28 maart 2008

Op 31 maart wordt de toplaag aangelegd op het gedeelte van de E17 ter hoogte van het complex in Zwijnaarde, in de richting van Kortrijk. Hoewel doorgaand verkeer op elk moment mogelijk blijft, wordt het verkeer vanuit Antwerpen met bestemming Kortrijk, Brussel of Oostende aangeraden om in Destelbergen de R4 te nemen tot in Merelbeke, en daar verder de E40 te volgen. Die alternatieve route wordt eveneens aangeraden aan het verkeer dat zich al op de R4 zelf bevindt. De werkzaamheden zullen één dag duren.

Op 1 april worden op dezelfde locatie de lussen naar de E40 richting Brussel en Oostende afgesloten. In die zone zal het wegdek worden heraangelegd en worden de brugvoegen vervangen. De werkzaamheden zullen duren tot en met 18 april. Tijdens die periode wordt het verkeer omgeleid via verschillende routes, afhankelijk vanwaar het komt.

In de week van 31 maart tot en met 4 april wordt de spoorvorming hersteld tussen het viaduct van Gentbrugge en Destelbergen en tussen Beervelde en Kalken. Daar is telkens de rechterrijstrook afgesloten.

De aannemers zijn nv Stadsbader-Flamand, nv Aswebo en nv Emotec.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Bart Crombez, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen , Bollebergen 2B bus 12, 9052 Zwijnaarde Tel: 09 241 74 45

Ing. Willem Van Caelenberg, Agentschap Wegen en Verkeer , Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Tel: 09 210 12 17