Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (14-08)

28 maart 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 31 maart t/m 6 april 2008

30-03: Wethouder Lewis reikt prijzen uit bij finale Dazzling Stars 31-05: Burgemeester bezoekt Kindervakantieweek
05-04: Burgemeester Salet stelt nieuwe afsprakenservice Digitaal Loket in gebruik
05-04: College gastheer tijdens Open dag

Wethouder Lewis reikt prijzen uit bij finale Dazzling Stars Wethouder Marjolijne Lewis reikt zondag 30 maart om 22.15 uur de prijzen uit bij de finale van talentenjacht Dazzling Stars in Theater de Stoep aan de Groenoordweg 1.
Dit keer is Dazzling Stars opgebouwd uit een voorronde, een halve finale en een finale. Jong getalenteerden nemen het tegen elkaar op door het tonen van hun skills (vaardigheden). De tien finalisten zullen vanaf 19.30 uur strijden om de hoofdprijs van 500 euro. Dazzling Stars is een initiatief van Laurent van Luik en Simone Pronk. Beide studeerde vorig jaar af als Cultureel Maatschappelijk Vormer aan de Hogeschool Rotterdam. Met Dazzling Stars wordt een podium gecreëerd voor jongeren die actief zijn binnen de straatcultuur.

Burgemeester bezoekt Kindervakantieweek
Burgemeester Salet brengt maandag 31 maart om 14.00 uur een bezoek aan de Kindervakantieweek in Park Vogelenzang.
De Kindervakantieweek vindt plaats van 22 maart tot en met 4 april en is voor de 16e keer georganiseerd door Pax Kinderhulp. Elk jaar komen kinderen uit voormalig oorlogsgebieden met hulp van Pax Kinderhulp, gastouders en vrijwilligers een week op vakantie naar Voorne-Putten. Dit jaar komen dertig kinderen uit Vukovar, een stad in Bosnië waar de Balkanoorlog begon.

Burgemeester Salet stelt nieuwe afsprakenservice Digitaal Loket in gebruik
Burgemeester Salet stelt tijdens de Open dag, op zaterdag 5 april om 12.00 uur, een nieuwe afsprakenservice van het Digitaal Loket op een ludieke manier officieel in gebruik. Het Digitaal Loket is dan symbolisch opgesteld voor de loketten in de Jan Broekhuishal van het stadhuis. Vanaf dat moment is het mogelijk om vanuit huis, via het Digitaal Loket, een afspraak te maken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort.
Op de vide van de eerste etage is een `huiskamer' ingericht waar men kan oefenen met het digitaal aanvragen van gemeentelijke producten. Naast het uittesten hoe het Digitaal Loket werkt, kan men daar ook terecht met alle vragen over het Digitaal Loket.

College gastheer tijdens Open dag
Het voltallige college is aanwezig op de Open dag van het stadhuis en het Werk- en Zorgplein op zaterdag 5 april. De collegeleden geven bij toerbeurt informatie in hun eigen kamer en in de collegekamer. Interne links
DazzlingStars presents: 5ive minutes of fame
Gemeente organiseert Open dag stadhuis en Werk- en Zorgplein