Timmermans opent benefietconcert voor Bulgaars kinderopvangcentrum

Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans houdt maandag 31 maart het openingswoord bij een benefietconcert van Bulgaarse musici. De opbrengst van dit concert gaat naar het opvangcentrum voor thuisloze en mishandelde kinderen 'Olga Skobeleva' in het Bulgaarse Plovdiv.

Namens de Bulgaarse regering zal de echtgenote van de president van Bulgarije, mw. Zorka Parvanova, bij het concert aanwezig zijn.

In februari bracht Timmermans op uitnodiging van de Bulgaarse regering een bezoek aan het kindertehuis in Mogilino. Aanleiding hiervoor was de BBC-documentaire 'Bulgaria's abandoned children', over de erbarmelijke omstandigheden waaronder de kinderen destijds leefden. Timmermans ging naar Bulgarije om met eigen ogen te zien hoe de situatie in de kindertehuizen is verbeterd ten opzichte van wat de documentaire laat zien.

Tijdens zijn bezoek heeft Timmermans de Bulgaarse overheid Nederlandse expertise aangeboden, om de kwaliteitsverbetering in de jeugdzorg te ondersteunen. Het ministerie voor Jeugd en Gezin is hier nauw bij betrokken. Ook heeft Nederland financiële steun geboden aan verschillende hulpprojecten. Zo financiert Nederland een project van Unicef ter verbetering van de dienstverlening op lokaal niveau. Het Nederlands Jeugdinstituut en de Bulgaarse NGO FICE werken met Nederlandse steun aan de oprichting van een opleidings- en onderzoekscentrum.

Het Bulgaarse benefietconcert is een initiatief van de Rotary Club The Hague Metropolitan, in samenwerking met de Bulgaarse Ambassade in Den Haag.

Het concert vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, van 19.00 tot 21.30.

De pers is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen na aanmelding bij de Rotary Club The Hague Metropolitan via Wojciech Kowalski, tel. 06-55173582.

Noot aan redacties (

RVD Mediafeed