VVD


28-3-2008

VVD in de bres voor ondernemend Limburg

VVD Kamerlid Weekers zal op 31 maart met ondernemersorganisaties LWV, LIOF en REO een werkbezoek brengen aan bedrijventerrein Merum in Herten in Limburg.

Weekers, financieel woordvoerder van de fractie, zal deze dag o.a. worden vergezeld door Ingrid Muijs, voorzitter van de Limburgse VVD statenfractie. Doel van het bezoek is om met ondernemers van gedachten te wisselen over hoe bestaande bedrijventerreinen behouden kunnen blijven en waar nodig gerevitaliseerd kunnen worden. Weekers: "Ruimtegebrek is in Nederland geen nieuw probleem. Toch verhuizen bedrijven regelmatig naar nieuwe bedrijventerreinen omdat de oude er vaak verpauperd bij liggen. Er moet meer geld en moeite worden gestoken in het opknappen van de oude terreinen, om zo het spaarzame groen dat we nog hebben te beschermen. De private en publieke sector moeten de handen ineenslaan."

Voor de publieke sector is zeer recent een investeringsfonds in het leven geroepen, en ook ondernemers en ondernemersorganisaties in Limburg maken zich sterk.
Weekers: "Private bedrijven lopen aan tegen fiscale problemen. Het kan niet zo zijn dat fiscale regels ertoe leiden dat bedrijventerreinen en gebouwen hierdoor verpauperen. Ik ga in Limburg met de ondernemers rond de tafel zitten om tot oplossingen te komen die ik als voorstel in de Kamer neer kan leggen."

De delegatie zal op het bedrijventerrein worden ontvangen bij Chemie- en farmaciebedrijf Solvay, waar met verschillende mensen uit de private en publieke sector van gedachten zal worden gewisseld over `ruimte voor bedrijven'.

De VVD organiseert komende week de ondernemersweek, een initiatief om de specifieke problematiek van ondernemers extra aandacht te geven. "De hardwerkende ondernemer speelt een cruciale rol in deze maatschappij en het is dan ook broodnodig eens extra aandacht aan hen te besteden. Dit doen wij door het organiseren van deze ondernemersweek en door te komen met voorstellen om de ondernemerszin in Nederland te stimuleren", aldus Weekers.

Zie www.vvd.nl voor meer informatie over de werkbezoeken in het kader van de ondernemersweek.

Eric Trinthamer 06 21 55 66 58