Maartse buien zorgen voor nieuw record op Buienradar.nl

31/03/2008 09:31

Buienradar.nl

ARNHEM - De website buienradar.nl heeft een nieuw bezoekers record bereikt. De website, die in april 2 jaar bestaat, registreerde ruim 5,7 miljoen unieke bezoekers in de maand maart. Het oude record van juli 2007 werd daarmee verbroken met ruim 200.000 bezoekers.

"We hadden niet verwacht dat we zo vroeg in het jaar al zouden pieken naar deze bezoekers aantallen" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar.nl. "Normaal is dat pas in de zomer maar de maand maart was bijzonder. Zo registreerden we aanzienlijk meer onweersinslagen dan in dezelfde periode vorig jaar, was er een weeralarm op 12 maart vanwege een westerstorm en als klap op de vuurpijl de sneeuwbuien rondom de Pasen. Op 25 maart registreerden we ruim 1 miljoen unieke bezoekers op 1 dag" aldus Rijkaart.

Naast het wisselvalige weer groeit de site ook door het toevoegen van nieuwe weersinformatie. Rijkaart hier over: "Elke euro die we overhouden investeren we in nieuwe weerproducten. De site wordt hierdoor steeds breder en kent daarmee ook voor droge perioden interessante informatie. In een relatief droge maand als februari zijn er nog steeds 3 miljoen unieke bezoekers".

Buienradar.nl is onlangs weerbureau geworden. Niet alleen de consument maar ook de professionele markt kan zij op die manier bedienen van gratis toegankelijke weercontent. Er is een groeiend aantal websites die van deze mogelijkheid gebruik maken.

Buienradar.mobi, de versie voor de mobiele telefoon, boekte ook een nieuw record. In het eerste kwartaal van 2008 registreerde de mobiele site ruim 2 miljoen pageviews. Dat is in vergelijking met het vierde kwartaal van 2007 een stijging van 60%. Buienradar.mobi gaat de mobiele activiteiten verder uitbreiden dit jaar.

Over Buienradar.nl
Buienradar.nl is in april 2006 opgericht en won in december 2007 de titel "website van het jaar" in de categorie nieuws en informatie. Buienradar.nl is onderdeel van BOOM B.V. BOOM is tevens de onderneming achter de bekende internettitel BEURS.NL (http://www.beurs.nl).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Rijkaart via 06-53248315 / 026 - 3513830 of via edwin@beurs.nl of kijk op http://www.buienradar.nl





http://www.buienradar.nl