Ondernemingen zagen kredietcrisis niet aankomen

31/03/2008 09:57

Maes Okhuijsen

Amsterdam - Op het moment dat in het derde kwartaal van 2007 de kredietcrisis opkwam waren bestuurders en senior managers van bedrijven vol vertrouwen over hun mogelijkheden om risico's en kansen te managen. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Towers Perrin naar risicomanagement onder 1452 CEO's, CFO's en het senior management van grote ondernemingen. Het onderzoek werd gehouden aan de vooravond van de kredietcrisis. Falco Valkenburg, partner bij Towers Perrin: "Veel leidinggevenden hebben risico's onderschat of zagen ze niet aankomen. Het optimisme en vertrouwen dat men volgens ons onderzoek in het derde kwartaal van 2007 had, is achteraf gezien niet gerechtvaardigd. Er liggen voor ondernemingen dus nog flinke uitdagingen op het gebied van het benutten van kansen en het managen van risico's."

"De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat organisaties de neiging hebben om in goede tijden kansen te overschatten en bedreigingen te onderschatten, terwijl ze in slechtere tijden het omgekeerde doen en dus zakelijke kansen laten schieten. Dat onderschrijft de noodzaak van een consistente benadering van kans- en risicomanagement. Zowel in goede als in slechte tijden.", aldus Valkenburg.

De deelnemende bestuurders is gevraagd de kansen en risico's ten aanzien van 27 verschillende thema's aan te geven. Deze 27 thema's zijn verdeeld in 4 categorieën: strategisch, financieel, operationeel en personeel. Van deze vier categorieën vertegenwoordigt het personele thema zowel het grootste risico om de bedrijfsdoelstellingen niet te halen (4 procentpunt meer dan financiële thema's) als de beste kans (gelijke score met strategische thema's) om succes te hebben. Gebrek aan betrokkenheid van werknemers wordt vooral gezien als risicofactor en een grote mate van betrokkenheid is nummer twee als kansfactor.

Valkenburg: "Deze uitkomst stemt overeen met onze Global Workforce Study, waarvoor wereldwijd 88.000 werknemers zijn ondervraagd. Hieruit bleek een directe relatie tussen de mate van betrokkenheid van werknemers en het financiële succes van een onderneming."

CEO's en CFO's van ondernemingen zien de voornaamste risico's vooral in de portefeuille van de collega bestuurder. De CEO bijvoorbeeld zet twee financiële thema's bovenaan, namelijk loonkosten en kredietrisico's. De CFO ziet vooral risico's op het strategische vlak, zoals consumentenvraag en business development.

Wanneer de uitkomsten van het onderzoek worden uitgesplitst naar sectoren zijn de nodige verschillen te ontdekken. Bij banken staan kredietrisico's op nummer één, verzekeraars zien concurrentie als het grootste risico en de industrie maakt zich vooral zorgen over stijgende kosten van grondstoffen. Organisaties die concurreren op merkherkenning, uitstekende service of uitmuntende processen (operational excellence) noemen vaak risico's die samenhangen met de personele thema's en de arbeidsmarkt: het aantrekken, behouden en de betrokkenheid van werknemers en loonkosten. Falco Valkenburg: "Goed risicomanagement moet dus altijd maatwerk zijn."

Over Towers Perrin
Towers Perrin behoort met 5000 medewerkers, meer dan 80 kantoren en een jaaromzet van 1,5 miljard USD, tot 's werelds grootste adviesorganisaties voor personeels-, risico, en financieel management en begeleidt jaarlijks circa 300 multinationals bij fusies en overnames. In Nederland adviseert Towers Perrin veelal grote internationale ondernemingen op het terrein van personeelsbeleid, bestuurdersbeloningen en financiën. Daarnaast treedt Towers Perrin op als certificerend actuaris voor pensioenfondsen en als adviseur voor pensioenfondsbesturen bij financiële en organisatorische vraagstukken.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/