Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Denk mee over het nieuwe Spinozapark

Het Spinozapark krijgt een metamorfose. Het moet weer een park voor álle buurtbewoners worden. En daarom gaat de schop de grond in. Het Spinozapark krijgt straks verschillende eilanden waar het voor jong tot oud fijn is om te spelen, sporten, rusten en genieten. Maar voord at het zover is, moet er nagedacht worden over de inrichting van die eilanden. De deelgemeente zal de bewoners hier de komende weken nauw bij betrekken. Als expert. Want immers bewoners gebruiken het park en wonen er in de buurt.

Vragenlijst
De deelgemeente heeft aan An en Pien gevraagd om samen met de bewoners te gaan spitten en graven naar mooie ideeën voor een fantastisch park. Alle bewoners hebben inmiddels van hun een groen boekje gekregen met daarin een vragenlijst over het Spinozapark. Met dit boekje kun je door middel ven beelden je favoriete park samenstellen. An en Pien zijn de komende tijd regelmatig in Lombardijen en zullen buurtbewoners aanspreken over hun wensen en ideeën over het park. De deelgemeente gebruikt deze wensen en ideeën als ingrediënten voor het nieuwe park. Heeft u de vragenlijst niet ontvangen, neem dan contact op met An en Pien.

Jong in actie
Voor de kinderen van de basisscholen komt er een spannende ontdekkingsreis in het park waar verschillende teams tegen elkaar strijden en spelenderwijs leren en meedenken over hun nieuwe speelplek.

Handen uit de mouwen
De komende weken zal een groep volwassenen en een groep jongeren in drie workshops aan de slag gaan. Onder leiding van de ontwerper van het Spinozapark ontwikkelen buurtgenoten samen de plannen voor de inrichting van het park. Het draait in deze workshops om de inbreng en creativiteit van bewoners. Ter inspiratie gaan zij met elkaar op excursie naar bijzondere parken in de omgeving. Alle indrukken en ideeën worden besproken met de ontwerper die tenslotte zijn bevindingen met de bewonersgroep zal delen. Van het begint tot het eind zijn de bewoners deelgenoot van het tot stand komen van het nieuwe park. De eerste bijeenkomst in op 10 april, vanaf 19.30 uur in het LCC aan de Menanderstraat 89. Wilt u meedenken? Meldt u dan aan bij An en Pien.

Programma
Uit de nieuwsbrief (pagina 4) - Dennis die heb ik je gemaild.

Contact
An en Pien
Tel.: 076 888 00 97
E-mail: info@mijnspinozark.nl