Gemeente Maastricht

Woning gesloten na drugsvondst

31.03.08

De Burgemeester heeft op grond van artikel 13b van de Opiumwet de woning gelegen aan Hoogfrankrijk 21C te Maastricht met ingang van 28 maart 2008 gesloten voor de duur van drie maanden. Op 1 november 2007 is de wijziging van artikel 13b van de Opiumwet in werking getreden waarbij de burgemeester op grond van dat artikel de bevoegdheid heeft gekregen om bestuursdwang toe te passen indien in een woning dan wel in of op bij de woning behorende erven een middel als bedoeld in artikel 2 of 3 van de Opiumwet wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig is.

In de woning aan Hoogfrankrijk 21C is een hoeveelheid harddrugs en softdrugs aangetroffen.

Zoals bekend is de handel in en gebruik van verdovende middelen in de gemeente Maastricht een groot probleem. Aanpak van illegale handel is een speerpunt van beleid in de Operatie Coffeecorner en samen met de politie wordt dit hardhandig aangepakt

Een situatie zoals in de woning aan Hoogfrankrijk aangetroffen is, is in strijd met de Opiumwet en dient dan ook met het oog op de bestrijding van de illegale handel bestreden te worden.

De eigenaar van de woning is in kennis gesteld van dit besluit van de Burgemeester. '