Politie Friesland

Politieberichten van maandag 31 maart

Fryslân, 31-03-2008 o Politieberichten van zondag 30 maart 11.00 uur t/m maandag 31 maart 07.00 uur

Appelscha: twee automobilisten gewond bij ongeval
De politie heeft zondagmiddag assistentie verleend bij een ongeval op de kruising van de Tilgrupsweg met de N381. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat een 82-jarige automobilist uit Hengelo, rijdend over de Tilgrupsweg, verzuimde voorrang te verlenen aan een 85-jarige automobiliste uit Beilen, die op de N381 reed. Beide bestuurders raakten bekneld en moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Het slachtoffer uit Beilen werd met ernstig letsel met de inmiddels ter plaatse gekomen traumaheli naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De andere automobilist werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Achter De Hoven. Tussen vrijdag 16.00 en zondag 13.30 uur werd van de woning een deur geforceerd, waarna onder meer een laptop werd gestolen. De inbraak werd gemeld door de 20-jarige bewoonster.

Lemmer: onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Nieuwedijk een 26-jarige inwoner van het Poolse Olecko staande gehouden. Omdat de man onder invloed bleek te zijn moest hij een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 940 ug/l werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woonboot
De politie onderzoekt de inbraak in een woonboot die afgemeerd ligt aan de Oostergrachtswal. Zondagmiddag -of avond werd van de boot een raam geforceerd, waarna onder meer een tas met daarin een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. De 30-jarge bewoonster deed aangifte.

Buitenpost: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Bruggelaan. Een 26-jarige automobiliste was daar door nog onbekende oorzaak met haar auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Ze werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Dokkum: aanhouding
De politie heeft zondag rond 04.00 uur op de Aalsumerpoort een 16-jarige inwoner van de gemeente Dongeradeel aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een agent in opleiding was er in zijn vrije tijd getuige van hoe de verdachte op de Grote Breedstraat een afgesloten fiets wegnam. Hij hield de verdachte aan een waarschuwde zijn collegas. Die namen de verdachte over waarna deze naar het politiebureau werd overgebracht.

Buitenpost: snorfietser onder invloed
De politie heeft maandag rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige inwoner van Harkema. De man werd op de Voorstraat rijdend op een snorfiets aangetroffen en bleek onder invloed te zijn. Op het politiebureau moest hij een ademanalyse ondergaan met 625 ug/l als resultaat.