Inbrekers overlopen

Borculo, 31-03-2008 o Zondagochtend 30 maart omstreeks 09.45 uur zijn bij een winkel aan de Lichtenhorst in Borculo twee inbrekers overlopen door de sleutelhoudsters. De inbrekers sloegen hierdoor op de vlucht en wisten te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

De sleutelhoudsters, een 30-jarige vrouw uit Borculo, was samen met haar broer en haar 5-jarig zoontje naar het pand gegaan omdat er een telefoonstoring zou zijn en er een alarmmelding was. De man en het kind bleven buiten. De vrouw ging naar binnen om zich met de alarmmelding bezig te houden.

Bij het betreden van het pand, stuitte zij op twee mannen. De mannen vluchtte zonder buit weg in de richting van de kruising Graaf Wichmanstraat en de Lochemseweg en sloegen vervolgens af de Lochemseweg in.

De mannen zijn vermoedelijk enkele uren in het pand aanwezig geweest en zijn via het dak de winkel binnengekomen. Om het dak op te komen, hebben zij mogelijk in de omgeving een ladder gestolen. De daders lieten tijdens hun vlucht al hun inbrekersgereedschap achter waaronder een slijptol en een pneumatische boor. Er werd geen buit meegenomen.

Het zou gaan om mannen met een getinte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar. Eén van de daders droeg een doek voor zijn gezicht en een veiligheidsbril.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.