BouwNed

The Skyline is Yours!
31-03-2008

De bouw- en infrasector staan voor grote uitdagingen. Niet alleen moeten er binnen 10 jaar minstens 1,5 miljoen nieuwe woningen worden gebouwd, jaarlijks zijn er ook 30.000 nieuwe werknemers nodig.

In de bouw- en infrasector in Nederland staan de komende jaren grote projecten op stapel. Binnen 10 jaar moeten er minstens 1,5 miljoen nieuwe woningen worden gebouwd en tot 2030 moet, met een investering van zo'n 60 miljard euro, meer dan de helft van het rioleringsstelsel worden vervangen.

Dergelijke projecten in de bouw en infrastructuur zorgen voor steeds meer behoefte aan jonge mensen die kiezen voor een technische opleiding. Jaarlijks zijn gemiddeld bijna 30.000 nieuwe werknemers nodig om de voortgang van alle bouwprojecten te kunnen realiseren. Ruim 40 procent van die instroom moet bestaan uit jongeren met een mbo- of hbo-opleiding in een bouwrichting.

Recent onderzoek toont aan dat vooral jongeren uit onbekendheid met de mogelijkheden in de bouw en infra niet zo snel aan een loopbaan in deze sector denken. De landelijke, drie jaar durende campagne met het thema 'The Skyline is Yours' laat zien dat de bouw- en infrasector interessante en afwisselende carrièremogelijkheden biedt. Dat moet zorgen voor nieuwe instroom van jong talent. Denk aan beroepen als ontwerper, CAD-tekenaar, projectleider, ingenieur of meetkundige bij een bouwonderneming, een architecten- of ingenieursbureau, een projectontwikkelaar, woningcorporatie of de overheid.

Vandaag, op 31 maart verzorgen Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, FNV Bouw-voorzitter Dick van Haaster en eerste man van CNV Hout en Bouw, Arend van Wijngaarden de officiële start van de campagne. 'The Skyline is Yours' is een initiatief van Bouwend Nederland, de vakbonden FNV Bouw en CNV Hout en Bouw, en het kenniscentrum Fundeon.