Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 31-03-2008

Politie zoekt getuigen van brandstichting

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting bij een school aan de Lanslaan.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart vond omstreeks 00.55 uur bij de Wilhelminaschool aan de Lanslaan een brandstichting plaats. In de omgeving van de school zijn die nacht meerdere personen gezien, die zich verdacht ophielden. Nadat de personen wegwaren, ontstond er brand in de school. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau centrum, tel.: 0900 88 44.

Man onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was.

Tijdens de surveillance heeft de politie een 28-jarige bestuurder uit Amersfoort omstreeks 05.05 uur op het Zandpad gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 370 ug/l uit. De Amersfoorter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT In de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 01.10 uur naar de politie omdat men zag dat een man zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde autos aan de Mr. Tripkade. Op weg naar de opgegeven locatie zagen agenten een man op een fiets rijden die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De 24-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet. Getuigen gaven aan dat het de man was die zij gezien hadden. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Op de Mr. Tripkade trof de politie een auto aan waarvan een ruit was ingeslagen. De politie onderzoekt of de aangehouden Utrechter verantwoordelijk is voor de inbraak.