Gemeente Oldenzaal


College bezoekt NykampNyboer

gepubliceerd op : 31-3-2008

'Bedrijven die er beter uitzien, presteren beter'. Dat is het motto van NykampNyboer, een Oldenzaalse onderneming die zich gespecialiseerd heeft in het implementeren en beheren van huisstijl.

In zestien jaar tijd is het uitgegroeid tot een internationale onderneming, met zeventig arbeidsplaatsen en grote multinationals als klant. Reden genoeg voor het Oldenzaalse college van B en W om zich tijdens een bedrijfsbezoek bij te laten praten over de groei, kracht en ambitie van het bedrijf. NykampNyboer is in 1991 opgericht en gestart in een pand aan de Nieuwstraat. Na een aantal verhuizingen is het bedrijf nu gevestigd in een pand aan de Berkstraat. De oprichters Bert Nijboer en Eric Nijkamp zijn in 2005 teruggetreden en hebben de dagelijkse leiding overgedragen aan Marc Kloosterman, Laurens Hoekstra en René Hoekstra.

NykampNyboer helpt bedrijven en instellingen bij het implementeren van een nieuwe huisstijl. Een huisstijl gaat in de ogen van NykampNyboer verder dan een logo op briefpapier of een lichtreclame aan de gevel. Het gaat bijvoorbeeld ook om de uitstraling van bedrijfsvoertuigen. Als er bijvoorbeeld sprake is van een nieuwe naam of een aangepast logo worden alle huisstijldragers onder handen genomen. "Wij hebben de expertise in huis voor het vertaling van beeld naar materialen", stelt Laurens Hoekstra. Het bedrijf wil zich in toenemende mate ook gaan toeleggen op het beheer van de huisstijl, nadat deze is geïmplementeerd "Als je dat niet doet, ontstaat er een erosie in de visuele uitstraling."

Burgemeester Backhuijs (voorgrond) bekijkt de verschillende logo's die NykampNyboer in zijn assortiment heeft.

De Oldenzaalse burgemeester en wethouders kregen in een presentatie te zien dat beeld tegenwoordig steeds belangrijker wordt. "Een beeld zegt meer dan duizend woorden", vindt Marc Kloosterman. Met het college werd tevens gesproken over de huisvesting van de onderneming. NykampNyboer oriënteert zich op een ander onderkomen en wil graag in Oldenzaal blijven. Sinds een aantal jaren beschikt NykampNyboer over een vestiging in het Olympisch stadion in Amsterdam. Internationaal timmert het bedrijf aan de weg via The Vision Identity Management Group, een samenwerkingsverband van onafhankelijke huisstijlbedrijven. Ondanks de (in-ter)nationale groei zal NykampNyboer de Oldenzaalse afkomst nooit verloochenen. "Onze klanten waarderen onze nuchterheid en degelijkheid", stelt directeur Marc Kloosterman.

Vlnr: wethouder Herman Pieper, beleidsmedewerker Rob Brüns, Rene Kroeze, burgemeester Backhuijs, wethouder Rob Welten, Laurens Hoekstra, wethouder Willem Termijtelen en Marc Kloosterman.