Politie Groningen

Zondag 30 maart 2008

Provincie Groningen, 30-03-2008

Groningen: autokraker gepakt

Een 48-jarige inwoner van Ten Boer lukte het zaterdagmiddag met behulp van een voorbijganger op de Antonius Deusinglaan een autoinbreker te overmeesteren. De Ten Boerster liep naar zijn wagen en zag dat er een man uit zijn auto stapte met een aantal spullen. Met behulp van een 30-jarige Stadjer werden de inbreker achtereenvolgens een schroevendraaier en een mes afhandig gemaakt. De man werd vervolgens in bedwang gehouden totdat de politie er was. De autokraker, een 39-jarige inwoner van Groningen, werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: winkeldief wil niet wachten

Een 51-jarige uit Groningen afkomstige winkeldief was het er zaterdagmiddag niet mee eens dat het personeel van eens schoenenzaak aan de Oude Ebbingestraat de politie waarschuwde. De man had een stel schoenen onder zijn kleding gestopt en vond dat de kous af was toen hij deze weer terug wilde zetten. Toen hij toch moest wachten, kwam het tot een vechtpartij met het winkelpersoneel. De man werd overmeesterd en aan de politie overgedragen. Hij is na verhoor en het opmaken van proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: onder invloed

Van een 49-jarige automobilist uit Appelscha is zaterdagnacht een bloedproef afgenomen in verband met vermoed alcoholgebruik. Een politiesurveillance zag dat de Fries in Hoogkerk alle moeite had om zijn auto tussen de wegbelijning te houden. Op de rotonde bij de Zuiderweg verloor hij bijna de macht over het stuur. Nadat de wagen tot stoppen was gebracht, kwam de agenten een alcohollucht tegemoet. Op het bureau werkte de man onvoldoende mee aan een ademanalyse waarna hij wel instemde met een bloedproef.

Een 41-jarige inwoonster van Groningen ging zaterdagnacht op de Antonius Deusinglaan met haar bromfiets onderuit. Een ademanalyse wees met een promillage van bijna 2 promille de waarschijnlijke oorzaak aan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aangehouden na belemmeren politie

Een groep jongeren belemmerde zaterdagnacht in de Poelestraat enkele politieagenten die lopend op weg waren naar een vechtpartij elders in het centrum. Een van de jongeren, een 18-jarige inwoner van Groningen, stookte daarbij de groep zoveel mogelijk tegen de politie op. Nadat hij een aantal keren was gevorderd te vertrekken, begon hij een agent te bedreigen. Hij werd vervolgens in de boeien geslagen.

Groningen: vrouw in gezicht gestoken

Een 19-jarige inwoonster van Groningen werd in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid aan de Grote Markt met een glas in het gezicht gestoken. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Als verdachte werd buiten het café door de politie een 18-jarige inwoonster van Groningen aangehouden. De aanleiding van de steekpartij is nog onduidelijk. Wel zou er zich een stevige vechtpartij tussen enkele groepen meiden hebben afgespeeld. De 18-jarige is ingesloten.

Pieterburen: controle hobbyvissers

De politie hield zaterdag in samenwerking met de Hengelsportfederatie in het noordwesten van de provincie een visserijcontrole. Een hobbyvisser liep in Pieterburen een bekeuring op omdat hij levende vissen in zijn tas had gestopt waardoor deze een verstikkingsdood tegemoet zouden gaan. Een andere hengelaar kreeg een waarschuwing omdat hij levende vissen in zijn auto zou hebben maar de wagen weigerde te openen. In Farmsum werd een waarschuwing uitgedeeld aan een visser die de gevangen beesten aan de waterkant fileerde en het slachtafval in het water smeet. In totaal werden zon 30 vissers gecontroleerd.

Delfzijl: met drank op achter stuur

Een 49-jarige automobilist uit Delfzijl reed gisteravond zonder verlichting door zijn woonplaats. Ook nadat een politiewagen naar hem had geseind, bleven de lichten uit. Bij een controle van de bestuurder op de Piet Heinstraat bleek dat de man had gedronken. Een ademanalyse bracht een promillage van bijna 1,2 tevoorschijn. Tegen de Delfzijlster is proces-verbaal opgemaakt.

Bellingwolde: motorrijder geschept

Een 53-jarige motorrijder uit Winschoten liep zaterdagmiddag onder andere diverse botbreuken op bij een aanrijding in Bellingwolde. De man kreeg op de Rhederweg geen voorrang van een 72-jarige automobilist uit Bellingwolde die vanaf de Leidijksweg de straat opstuurde. De automobilist botste tegen de motor waarna de tweewieler via een paal in een greppel belandde. De bestuurder werd van de motorfiets geslingerd en kwam meters verderop terecht. Hij werd naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van het ongeluk.

Harkstede: jongeren opgepakt voor vernieling

De politie haalde zaterdagavond twee jongens uit een jeugdsoos nadat ze de tuinverlichting hadden vernield van een familie aan de Appelhof in Harkstede. Iets later meldde een derde verdachte zich op het politiebureau. Het drietal, 14 jaar, bekende. Ze waren tot hun daad gekomen om de bewoner een hak te zetten. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: groep smijt met bierflessen

De politie is op zoek naar een groep jongeren die zaterdagavond in Veendam onder meer een auto met bierflesjes bekogelde. De bestuurder van de auto werd daarbij bedreigd. Ook werd een raam van een woning ingesmeten. Agenten wisten bij de Steurmanstraat een jongen in de kraag te grijpen die bij de groep hoorde. Hij had evenwel niets met de vernielingen te maken. Wel kreeg hij een bekeuring omdat hij zijn middelvinger tegen de agenten had opgestoken. Het onderzoek wordt voortgezet.

Winschoten/Hoogezand: woninginbraken

Bij woninginbraken in Winschoten en Hoogezand zijn zaterdagavond onder meer televisieschermen gestolen. Uit een woning aan de Oudewerfslaan in Winschoten verdween ook een DVD-recorder. Evenals in Winschoten werd aan de Spoorstraat in Hoogezand het huis bijna geheel doorzocht. In Hoogezand namen de daders ook een computer mee. De politie stelt een onderzoek in.