Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 31-03-2008

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Een 37-jarige Amersfoorter werd op zondagochtend 30 maart aangehouden, onder andere omdat hij de plaats van een ongeval had verlaten.

Rond 08.15 uur botste de Amersfoorter op de Hermelijnvlinder met zijn auto tegen een geparkeerde auto, waarna de Amersfoorter een talud afreed en tot stilstand kwam. Hij stapte uit en liep weg. Een getuige belde de politie.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte op de Socratesstraat aan. De Amersfoorter werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op fiets ervandoor

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 30 maart had een 18-jarige Hooglander met een busje een aanrijding. Hij ging er op een fiets vandoor.

Rond 05.35 uur reed de Hooglander met een busje over de Coelhorsterweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. Een getuige hoorde de klap. Toen hij ging kijken zag hij het zwaar beschadigde busje op de weg staan. Hij zag dat de Hooglander uitstapte, een fiets achteruit het busje pakte en wegfietste.

Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse en troffen het zwaar beschadigde voertuig op de Coelhorsterweg aan. Terwijl agenten zich op de plaats van het ongeval bevonden, stopte een automobilist. Hij verklaarde familie van de eigenaar van het busje te zijn. Hij nam contact met hem op, waarna de Hooglander door een ander familielid ter plaatse werd gebracht. Hij voldeed geheel aan het signalement dat de getuige had opgegeven. Daarop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het busje werd weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Hooglander 495 ug/l, ruim 5,5 keer het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed van alcohol. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.