Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 31 maart 2008

BERGEN OP ZOOM, 31 maart 2008

Man verstopt hennep in auto

ROOSENDAAL: Bij een controle van een auto aan de van Beethovenlaan heeft de politie 25 gram hennep aangetroffen. De bestuurder, een 28-jarige Fransman, had de softdrugs verstopt in de lege ruimte van zijn stuur. Helaas voor hem kende de politie deze bergplaats al en moest de man de softdrugs inleveren. Na betaling van een transactie van 100 Euro en inleveren van de softdrugs kon de man weer naar huis.

Aanhouding na zware mishandeling ex-vriendin

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige inwoonster van Bergen op Zoom is zaterdagavond zwaar mishandeld door haar 35-jarige ex-vriend. De relatie tussen beide was al enige tijd voorbij maar de ex-vriend had nog wel steeds de sleutel van de woning van de vrouw. De vrouw weigerde haar ex-vriend een persoonlijk eigendom af te geven waardoor de man de vrouw in elkaar sloeg. De vrouw liep daarbij zware kneuzingen op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Zondagmiddag kond de man door de politie worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank is een 60-jarige inwoonster van Roosendaal in de nacht van zondag op maandag aangehouden. De vrouw bleek dusdanig veel gedronken te hebben dat haar rijbewijs is ingevorderd. Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

44 bestuurders te hard bij snelheidscontrole

HALSTEREN: Bij een snelheidscontrole op de Halsterseweg zijn zondagochtend 212 bestuurders gecontroleerd. 44 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Auteur: Nicolette Bovenhorst