AutoRai

Toyota Yaris met standaard lederen bekleding en navigatiesysteem

(3/31/2008)
Het is niets dan exclusiviteit bij de Toyota Yaris met Executive Pack. Bij de landelijke Toyota dealers staat een gelimiteerd aantal van vijfhonderd exemplaren van deze extra luxe uitgeruste Toyota Yaris in de showroom. Deze Executive is uniek in zijn klasse. De Toyota Yaris met Executive Pack is verkrijgbaar voor 18.120 euro.

Toyota voorziet de Yaris met Executive Pack van specifiek ontwikkeld TNS400 audio & navigatiesysteem. Dit bestaat uit een radio/cd-speler met daarin een geïntegreerd navigatiesysteem dat volledig uitneembaar is. Daarnaast is het geheel nog voorzien van Bluetooth handsfree telefoontechnologie. Het interieur van de gelimiteerde Yaris is verder uitgerust met lederen bekleding, dorpelinstaplijsten en een aluminium versnellingspookknop.

Aan de buitenzijde is de Toyota Yaris Executive herkenbaar aan fraaie 15-inch Orana lichtmetalen wielen en een speciale achterbumper met sportieve diffuser-look.

Onder de noemer Executive Pack introduceert Toyota dus een Yaris die completer en aantrekkelijker is dan ooit. Een compacte, slimme auto die standaard is voorzien van luxe zaken als lederen bekleding, airconditioning en een TomTom navigatiesysteem.

Standaard knieairbag
Toyota baseert deze Yaris op de Sol-versie met 5-deuren, welke is voorzien van een 1,3 liter 16v VVT-i benzinemotor met 64 kW/87 pk. Deze Yaris heeft standaard tal van veiligheidsvoorzieningen waaronder maar liefst negen SRS-airbags, inclusief een knieairbag, ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en Brake Assist (BA). De Toyota Yaris behaalde bij de botsproeven van de EuroNCAP de maximale score van vijf sterren.

Het comfort van de Yaris met Executive Pack staat op een hoog niveau. Voorbeelden hiervan zijn de elektrisch bedienbare ramen voor, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en de elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels.

âSlimmeâ achterbank
Zoals elke Yaris is ook de Yaris Executive uitgerust met een in twee ongelijke delen (60:40) neerklapbare achterbank waarvan de leuning verstelbaar is. De achterbank is over een afstand van 15 centimeter te verschuiven om óf meer bagageruimte óf meer beenruimte voor de achterpassagiers te creëren.

Kopers van de Yaris Executive kunnen kiezen uit vier kleuren metallic lak: Luna Silver, Ash Grey, Night Sky Black en Cosmic Blue.

De Toyota Yaris met Executive Pack is verkrijgbaar voor 18.120 euro. Optioneel is een Multi-Mode Transmissie leverbaar. De Yaris Executive Pack staat per direct bij elke Toyota dealer.