Gemeente Son en Breugel


Beleid hondenpoep en loslopen aangescherpt

De afgelopen maand deelden de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) in Son en Breugel folders uit over het hondenbeleid. Vanaf 1 april loopt u het risico op een boete als u hondenpoep niet opruimt of uw hond laat loslopen waar dat niet is toegestaan.
---

In de speciale folder over het hondenbeleid komt de overlast van hondenpoep aan de orde. Vanaf 1 maart zien BOA's Jurgen Peters en Ronald van den Heuvel er streng op toe dat hondenpoep wordt opgeruimd. Samen met de folder, deelden de BOA's een poepzakje uit. Diverse hondenbezitters kregen echter al een bon voor het niet opruimen van de hondendrollen. Wie de drollen van zijn of haar hond laat liggen, loopt het risico op een boete van EUR 75,-.

Ook loslopen vanaf 1 april beboet
In de folder die de BOA's uitdeelden, staat ook informatie over waar in ons dorp honden los mogen lopen. Er zijn drie gebieden aangewezen waar uw hond wél los mag lopen. Namelijk, het bosgebied tussen de Bestseweg en de Gentiaanlaan (o.a. Geuzenberg), het buitengebied van Son (o.a. Sonniuswijk) en het buitengebied van Breugel (o.a. Olen). Bij de drie aangewezen losloopgebieden geldt: minimaal één begeleider per maximaal drie loslopende honden.
Als u meer dan drie loslopende honden bij u hebt, of uw hond los laat lopen in een gebied waar dit niet is toegestaan, kunt u een boete van EUR 50,- krijgen van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar. De BOA's spraken hondenbezitters de afgelopen maand hierop aan, maar ze deelden nog geen boetes uit. Vanaf 1 april loopt u wel het risico op een boete.

Meer informatie vindt u op onderstand of bel naar de afdeling Dienstverlening Publiek: 0499 491 491.