VVD


31-3-2008

Bolkestein voorzitter programmacommissie Europese verkiezingen

VVD-erelid Frits Bolkestein wordt voorzitter van de VVD-verkiezingsprogrammacommissie voor de Europese verkiezingen van juni 2009.

Bolkestein heeft de uitnodiging van partijvoorzitter Jan van Zanen geaccepteerd. Van Zanen: "De VVD is er trots op dat Bolkestein het Europees verkiezingsprogramma gaat schrijven. Hij heeft als VVD-leider en als Eurocommissaris een belangrijke stempel gedrukt op de Europese politiek. Hij heeft de interne markt verder geopend met zijn dienstenrichtlijn en het debat over de grenzen van Europa aangezwengeld."

Ook fractievoorzitter Mark Rutte is zeer tevreden over het voorzitterschap van Bolkestein. Rutte: "Frits Bolkestein kent Europa als geen ander. Hij is de ideale man om de liberale toekomst van Europa op te schrijven. Een tekst die het verschil maakt."

De komende maanden zal Bolkestein samen met een team experts het VVD-verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van het Europees Parlement gaan schrijven. Het programma wordt in november 2008 door de algemene ledenvergadering van de VVD besproken en vastgesteld.

Den Haag - 31 maart 2008