Gemeente Bernheze


Themaweek 'Bewegen' op Brede school Heesch

Brede school Onder de Bogen aan de Herderstraat in Heesch organiseert in de week van 31 maart t/m 4 april allerlei activiteiten in het kader van gezond gedrag. Dit jaar staat bewegen/gezonde voeding centraal.

De drie gebruikers van de Brede School: kinderopvang Piekobello en de Buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen Piccino en openbare basisschool Delta organiseren in gezamenlijk overleg de activiteiten. Deze sluiten aan bij de landelijke Nationale Sportweek die deze week gehouden wordt.
Elke dag zal er een beweegactiviteit zijn voor de verschillende doelgroepen van de Brede School. Op maandag vindt de openingsactiviteit plaats op het schoolplein: alle kinderen, leidsters en leerkrachten gaan intensief jumpen. Daarna staat er een spelcircuit klaar in het speellokaal voor de kinderen van de peuterspeelzaal, kinderopvang en groep 1-2 van de school.
De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben in sporthal Lindershof een sportinstuif. Op dinsdag en donderdag is er peuter- en kleuterdans, verzorgd door Vicky van de Meulenreek. Op woensdag gaan de groepen 3 tot en met 8 bewegen op muziek onder leiding van Yvonne Cornelis. Tevens is er aan het einde van de ochtend een sportclinic, verzorgd door Hockeyclub MHC uit Heesch.
Donderdagmorgen doen alle kinderen van de Brede School mee aan de recordpoging 'Nederland beweegt'.
Donderdagmiddag nemen alle kinderen van openbare basisschool Delta deel aan een tennisclinic op de tennisvelden van de Hoef. Vrijdagmorgen is de gezamenlijke afsluiting op het schoolplein voor alle kinderen van de Brede School. Daar zal een stormbaan de kinderen uitnodigen om naar hartelust te bewegen. Bewegen in combinatie met gezonde voeding bevordert gezond gedrag.

De drie gebruikers besteden deze week ook aandacht aan gezonde voeding. De ouders zijn op 4 april welkom om hun kinderen op de stormbaan te bewonderen en kunnen, ter afsluiting van een zeer geslaagde week, samen met hun kind gezonde traktaties maken en proeven...