Gemeente Deurne

17-03-2008
Winnaar ballonnenwedstrijd Week van de Buitendienst Basisschool De Wegwijzer wint speeltoestellen
Wethouder Nicole Lemlijn overhandigt donderdag 20 maart aan basisschool De Wegwijzer uit Vlierden drie speeltoestellen. Basisschool De Wegwijzer is namelijk de schoolwinnaar geworden van de ballonnenwedstrijd, die de gemeente vorig augustus heeft gehouden in het kader van de Week van de Buitendienst. Ook de leerling van wie de ballon het verst is gekomen, zit op De Wegwijzer en mag uit handen van wethouder Nicole Lemlijn een cadeau in ontvangst nemen.

Twaalf basisscholen met in totaal 2375 leerlingen deden in augustus vorig jaar mee met een ballonnenwedstrijd, die de start betekende van de Week van de Buitendienst met als thema Kleurrijk Deurne. De gemeente hield de Week van de Buitendienst, die bol stond van activiteiten, om bewoners kennis te laten met hun eigen wijkteam. De buitendienst van de gemeente is namelijk vanaf medio 2007 gaan werken met wijkteams, die elk een eigen wijk onder hun hoede hebben. Zij worden daardoor een vertrouwd gezicht in de buurt, leren de wijk door en door kennen en kunnen daardoor beter inspringen op de wensen van de buurtbewoners en de gemelde storingen. De wijkteams betrekken de bewoners ook meer bij de aanleg en onderhoud van hun woonomgeving.

De ballonnenwedstrijd is een tijd geleden afgesloten met vierhonderd teruggekomen kaartjes. De gemeente heeft gekeken hoe ver de tien beste leerlingen van elke school in totaal zijn gekomen. Basisschool De Wegwijzer kwam als winnaar uit de bus want de tien beste leerlingen kwamen opgeteld het verst: in totaal 5633 km. De Wegwijzer heeft hiermee drie speeltoestellen gewonnen, die op de speelplaats geplaatst zijn. De school heeft gekozen voor een draaielement, een draairing en een veerwip.

De uitslag van de andere scholen ziet er als volgt uit: basisschool St. Willibrordus Neerkant 5428 km, basisschool St. Willibrordus Deurne 4987 km, basisschool De Hasselbraam 4939 km, basisschool Dn Heiakker 4755 km, basisschool De Bron 4564 km, basisschool De Brigantijn 3929 km, basisschool De Peelparel 3914 km, basisschool Dn Bogerd 3713 km, basisschool St. Gerardus 3674 km, basisschool De Piramide 2938 km en basisschool Tijl Uilenspiegel 1138 km.

Ook de individuele winnaar komt uit Vlierden en mag uit handen van wethouder Nicole Lemlijn een cadeau verwachten. Deze ballon kwam tot Donosy in Polen (1259 km). Wie deze winnaar is, blijft tot 20 maart nog een verrassing.