Politie Amsterdam-Amstelland

Grootscheepse controles in Amsterdam Noord / (31/03/08)

Politiemensen in Amsterdam Noord hebben op 26, 27 en 28 maart, in samenwerking met de Milieupolitie, Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst, grote controles gehouden op verschillende locaties.

Zo werden er negen gesignaleerde personen aangehouden, samen goed voor twee honderd dagen hechtenis of het betalen van tienduizend euro. Ook werden er twee hennepplantages ontmanteld. Beide bewoners zijn later aangehouden toen zij zich kwamen melden aan het bureau. Bij een alcoholcontrole werden twee personen aangehouden, waarvan één direct zijn rijbewijs kon inleveren. Hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Bij kluisjescontroles op de diverse scholen werden twee jongeren aangehouden voor het vervalsen van hun GVB abonnement. Een derde werd aangehouden toen er een vlindermes in zijn kluisje werd aangetroffen.

Ook werden verschillende horeca en belwinkels gecontroleerd. Eén persoon werd aangehouden als ongewenst vreemdeling, in twee gelegenheden trof men een gesignaleerde aan en in twee zaken waren de beheerders niet aanwezig.

Naar aanleiding van een lopend onderzoek werden er vijf aanhoudingen verricht in verschillende woningen. Bij zoekingen in die woningen vond men een hoeveelheid harddrugs en een gaspistool.

Ook bij een bromfietscontrole werden er vier gesignaleerde personen aangehouden én drie personen, omdat zij te veel gedronken hadden.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft een zestien taxiâs gecontroleerd. Diverse processen-verbaal werden uitgereikt.

De Belastingdienst scande 1540 voertuigen. 43 bestuurders hadden nog een belastingschuld openstaan, waarvan de grootste contante betaling ruim achttienhonderd euro bedroeg. Op twee voertuigen is beslaggelegd. Tien bestuurders kwamen naar voren omdat zij nog door de politie gesignaleerd stonden. Tevens zijn vele bestuurders tijdens de driedaagse beboet voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van hun autogordel, het niet tonen van hun rijbewijs, rijden met een verlopen APK en het seinen bij snelheidscontroles.