Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Landelijke Opschoondag 15 maart

31 maart 2008
Op zaterdag 15 maart hebben ruim 50 bewoners uit 4 buurten bijgedragen aan een schonere buurt door mee te doen met de Landelijke Opschoondag.

Deze dag stond in diverse gemeenten in Nederland in het teken van acties om samen met bewoners zwerfafval op te ruimen.

Don Boscobuurt

Door de actie van 15 maart hebben het stadsdeel en bewoners uit de Dapperbuurt, Oosterparkbuurt, Don Boscobuurt en Park de Meer het signaal afgegeven dat afval niet op straat hoort, maar in de prullenbak. In alle vier buurten zijn bewoners, vertegenwoordigers van buurtbeheergroepen, medewerkers van de veegdienst en de milieupolitie met groot enthousiasme de straat opgegaan om zwerfvuil uit plantsoenen en van de straat te halen.

Opschoondag

Stadsdeelkantoor

Het stadsdeel had knijpers, vuilniszakken, handschoenen en veegwagens ter beschikking gesteld. Tijdens de schoonmaakacties kregen de deelnemers heel veel positieve reacties van buurtbewoners. In totaal is in de vier buurten maar liefst 590 kilo aan afval verwijderd uit plantsoenen en van de straat! Na afloop stond er een lunchpakket en een presentje klaar voor de deelnemers. Dagelijks bestuurslid voor de Openbare Ruimte, Sharona Ceha, is in enkele buurten nog even langs geweest om de deelnemers te bedanken voor hun inzet.

Opschoondag