Marleen Barth nieuwe voorzitter GGZ Nederland

31/03/2008 14:18

GGZ Nederland

Politicologe Marleen Barth (1964) is donderdag 27 maart benoemd tot voorzitter van GGZ Nederland. Zij volgt Andrée van Es op. Mw. Barth is thans voorzitter van CNV Onderwijs.

Politieke en journalistieke achtergrond
Marleen Barth studeerde politicologie in Amsterdam en begon haar loopbaan in de journalistiek. Van 1998 tot 2002 maakte zij deel uit van de Tweede Kamer als lid van de fractie van de PvdA. Nadien was zij werkzaam als zelfstandig consultant en als fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Holland. In 2005 begon zij aan haar huidige functie bij CNV Onderwijs.

Naast haar hoofdfunctie bij het CNV vervult Mw. Barth een aantal uiteenlopende nevenfuncties.

Van onderwijs naar geestelijke gezondheidszorg.
Voor Marleen Barth is de dynamiek van de zorg de reden om over te stappen naar de ggz. 'Er gebeurt op dit moment erg veel in deze sector. GGZ Nederland vervult hierin een voortrekkersrol. Ik verheug me er heel erg op hieraan een bijdrage te leveren.'

Waarnemend voorzitter Paul Spronken: 'GGZ Nederland verheugt zich op de komst van Marleen Barth. Er is gezocht naar iemand die in staat is een toekomstvisie op de ggz vorm te geven en uit te dragen. Marleen Barth is hiertoe uitstekend geschikt. Zij is goed thuis in het politieke speelveld en zal ruimschoots kunnen bijdragen aan de rol die de ggz en GGZ Nederland de komende jaren zal spelen'.