Zorg om toenemend aantal aidswezen

31/03/2008 14:47

Stichting Terre des Hommes Nederland

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes maakt zich ernstig zorgen om het toenemend aantal aidswezen in Oost-Afrika. De organisatie verwacht met name in Kenia een grote toename als gevolg van de rellen die het land de afgelopen maanden in zijn greep hielden. Hulpverleners ter plekke zagen een explosieve stijging van het aantal slachtoffers van groepsverkrachtingen. Deze vrouwen hebben niet alleen een grote kans om ongewenst zwanger te raken, maar ook op besmetting met het hiv-virus. Vandaag start Terre des Hommes een campagne om fondsen te werven voor aidswezen in Oost-Afrika.

Een van de miljoen aidswezen in Kenia is Pauline. Het meisje is tien jaar en woont met haar moeder in Nairobi. Haar vader is al overleden aan aids, haar moeder is ziek. Straks staat ze er alleen voor. Grote kans dat ze dan vroegtijdig stopt met school om te gaan werken. In de campagne van Terre des Hommes staat Pauline symbool voor de miljoenen aidswezen in Oost-Afrika. Met projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en opvang biedt de kinderhulporganisatie aidswezen hoop op een toekomst.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.beloning.nu