Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 31/03

TILBURG, 31 maart 2008

Dronken automobilisten raken hun rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 01.45 uur in de Goirkestraat een 27-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten namen poolshoogte in de Goirkestraat naar aanleiding van een verkeersongeval. Daar troffen ze dev 27-jarige automobilist. De man was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 790 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijberwijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 9 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

OISTERWIJK - In de Panneschuurlaan hebben agenten gisteravond rond 23.45 uur een 28-jarige automobilist uit Polen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag waarna de agenten een controle instelden. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. De bestuurder bleek 950 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 12 uren mocht hij na verhoor het bureau te voet verlaten.

OISTERWIJK - Gisteravond rond de klok van 21.15 uur heeft de politie op de Laag Heukelomsteweg een 38-jarige automobilist uit Haaren aangehouden voor hetzelfde feit. Een agent in privétijd zag dat de dronken automobilist slingerend over de weg reed waarop hij zijn collega's informeerde. Op het bureau bleek dat de man 740 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie arresteert Tilburger voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 14.00 uur in een woning in de wijk Broekhoven een 24-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van huisraad en het mishandelen van een 27-jarige plaatsgenoot en zijn 18-jarige Tilburgse vriendin. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

In de woning kregen de verdachte en de 27-jarige man een woordenwisseling wat uitmondde in een vechtpartij. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte de man meerdere keren in het gezicht. De 18-jarige vrouw, de bewoonster van de woning, sprong tussenbeiden. De verdachte gooide haar vervolgens tegen een kast waardoor ze letsel aan onder andere haar been opliep. Vervolgonderzoek van de politie wees uit dat de 27-jarige Tilburger meerdere rake klappen terug gegeven had. Ook hij werd korte tijd later aangehouden.

Conflict over hennep loopt uit op handgemeen

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een woning in de Reeshof een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 57-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Na verhoor kreeg de verdachte op het bureau een boetevoorstel van 300 Euro.

De verdachte en het slachtoffer, kennissen van elkaar, kregen gisterochtend rond 10.00 uur ruzie in de woning van het slachtoffer in Tilburg Noord. De aanleiding tot het conflict was het rippen van hennep. Tijdens de ruzie sloeg de verdachte het slachtoffer een blauw oog. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

Automobilist zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 15.00 uur in de Olivier van Noortstraat een 21-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man reed met zijn auto over de Hoogtedwarsstraat. Hij kwam uit de richting van de Bisschop Zwijsenstraat en reed richting de Olivier van Noortstraat. Op de kruising met de Oeverstraat kwam hij in aanrijding met een personenauto die bestuurd werd door een 54-jarige Tilburger. De 54-jarige man reed over de Oeverstraat en wilde bij de kruising zijn weg recht door vervolgen. Ten gevolge van de aanrijding begon de auto van de 21-jarige Tilburger te tollen en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De gevel liep geen schade op.
|

Bezoeker gedraagt zich vervelend in het ziekenhuis

TILBURG - De politie heeft gisteravond even voor 20.30 uur in het Tweestedenziekenhuis een 26-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden. Medewerkers van het ziekenhuis informeerde de politie nadat de man uit Waalwijk zich vervelend gedroeg. Dit gedrag bestond uit onder andere het lastig vallen van het personeel en het slaan op de ramen. Nadat agenten hem over zijn gedrag aangesproken hadden en hem vorderden het ziekenhuis te verlaten, vertrok hij. Echter een uur later keerde hij terug en gedroeg zich opnieuw lastig.

Politie onderzoekt straatroven en zoekt getuigen

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van drie straatroven die gistermiddag plaatsgevonden hebben op de Reeshofdijk, de Prunusstraat en de Hoefstraat. De slachtoffers van de berovingen deden aangifte. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Het slachtoffer reed gistermiddag rond 15.15 uur vanuit de wijk de Reeshof, via de Reeshofdijk in de richting van het Wandelbos. Ter hoogte van een horecagelegenheid passeerde hem twee onbekende jongens op één fiets. Plotseling sloeg een van hen het slachtoffer in het gezicht. Door de kracht verloor het slachtoffer zijn balans en viel met zijn fiets op de grond. Op dat moment stapte één van de verdachten af, pakte de fiets van het slachtoffer en reed weg. De verdachten hadden een Noord Afrikaans of zuid Europees uiterlijk. Hun leeftijf wordt geschat op ongeveer 16 jaar. Het tweetal had een geschatte lengte van 1.75 meter.

TILBURG - Gistermiddag tegen 16.00 uur raakte op de hoek Prunnusstraat met de Eikstraat een 59-jarige Tilburgse vrouw licht gewond nadat twee onbekenden haar gepoogd hadden te beroven. De vrouw fietste door de Prunusstraat in de richting van de kruising met de Eikstraat. Op het moment dat ze de Eikstraat in wilde fietsen benaderden haar twee onbekende jongens op een fiets. Eén van hen greep een mes en prikte daarmee het slachtoffer in haar rug. Op dat moment eisten de onbekenden geld. Omdat het slachtoffer niets bij zich had vertok het tweetal korte tijd later en reed weg in de richting van de Boomstraat.

TILBURG - Bij een straatroof in de Hoefstraat raakte gisteravond rond 20.30 uur een 16-jarige jongen gewond. De jongen stond met zijn scooter stil op de hoek Paduastraat met de Hoefstraat. Drie onbekende mannen van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst op een motorrunner stopten voor hem. Eén van de verdachten stapte af en pakte de contactsleutel uit het contactslot. Toen het slachtoffer zich hier tegen verzette werd hij geschopt en geslagen met een fles. Na het handgemeen vluchtte het drietal en nam de scooter van het slachtoffer mee. Het slachtoffer liep een hoofdwond en enkele schaafwonden op.

Tilburger beledigt agenten

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 11.00 uur op het voorterrein van het Centraal Station aan de Spoorlaan een 36-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. Agenten gingen poolshoogte nemen op het voorterrein nadat er een medling binnen gekomen was van een vechtpartij. Daar trof de politie twee mannen, beiden onder invloed van alcohol, aan. Tijdens het gesprek met de agenten gooide de verdachte een brandende sigaret in de richting van de politie die het doel op een haar na miste. Meteen begon hij de agenten te beledigen. De man werd aangehouden en onder verzet overgebracht naar het bureau.

Auteur: Desiree Brabers