Politie Noord-Holland-Noord

Oplichter aangehouden

Alkmaar, 31-03-2008 o Op zaterdag 29 maart 2008 hield de politie een 33-jarige Alkmaarder aan die langs de deuren ging en met een zielig verhaal geld probeerde af te troggelen.

Naar aanleiding van een melding dat de oplichter in de buurt van de Stalpaertstraat actief zou zijn ging de politie direct ter plaatse. Zij zagen de man aanvankelijk lopen op de Camphuysenstraat. Hij wist echter te ontkomen. Even later werd de man alsnog aangetroffen. Hij bleek zich in de bosjes verstopt te hebben. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte is al langere tijd in de omgeving actief. Hij belt bij huizen aan en komt dan met een zielig verhaal. Het verhaal verschilt iedere keer, maar het eindresultaat is dat hij om geld vraagt. In veel gevallen geloofden de mensen hem en kreeg hij een geldbedrag mee.

De politie gaat er van uit dat een aantal slachtoffers zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Deze slachtoffers wordt verzocht dit alsnog te doen. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).