Agent gewond bij aanhouding

Apeldoorn, 31-03-2008 o Een Apeldoornse agent is in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart bij een vechtpartij in de binnenstad gewond geraakt. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Naast de 18-jarige verdachte werden meer aanhoudingen verricht.

In de bewuste nacht was het zeer druk in het Apeldoornse uitgaansleven. Rond 04.00 uur bleek een groepje voor problemen te hebben gezorgd in een horecazaak en hen werd gesommeerd het centrum te verlaten. Kennelijk waren zij dit niet van plan en ondanks vordering door de politie ging men niet weg. Bij de aanhouding die volgde, verzette een 18-jarige Apeldoorner zich en begon een agent te slaan, waardoor deze verwondingen opliep.

Omstanders begonnen zich ermee te bemoeien. Zij beledigden en bedreigden de agenten meerdere malen. Hierop werden een 17-jarige jongen en een 38-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Bij deze aanhoudingen moest de politie pepperspray gebruiken en een diensthond inzetten omdat de 38-jarige zich hevig verzette. Allen werden overgebracht naar het politiebureau en in verband het onderzoek ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.