Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Specsavers en KNGF Geleidehonden organiseren Guide Dog Art

Actrice Hanna Verboom geeft masterclass schilderen aan geleidehonden

Amstelveen, 31 maart 2008 - Bij KNGF Geleidehonden te Amstelveen heeft Hanna Verboom een masterclass schilderen gegeven aan blindengeleidehonden in opleiding. De bekende actrice en kunstenares ging op uitnodiging van Specsavers, sponsor van KNGF Geleidehonden, de ultieme artistieke uitdaging aan: het creëren van Guide Dog Art ofwel het maken van kunst met geleidehonden. Verboom begeleidde de honden die met hun pootjes in de waterverf over canvas panelen mochten lopen. Met deze actie willen Specsavers en KNGF Geleidehonden aandacht vragen voor het belangrijke werk dat de honden verrichten. Binnenkort worden de kunstwerken - die uiteraard zijn gesigneerd door Verboom en de creatieve viervoeters - geveild via het tijdschrift voor hondeneigenaren Wraf! Specsavers schenkt de volledige opbrengst aan KNGF Geleidehonden.

Hanna Verboom kijkt met veel plezier terug op het bijzondere initiatief. "Schilderen is één van mijn passies en ik vond het erg leuk met de geleidehonden te werken. De honden vinden het prachtig om met verf aan de slag te gaan en dan is het een uitdaging om samen met hen mooie schilderijen te maken", zegt Verboom. "De werken zijn in ieder geval kleurrijk en expressief geworden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat tijdens de veiling van deze kunstwerken een mooi bedrag wordt opgehaald voor KNGF Geleidehonden."

Specsavers is sinds begin dit jaar sponsor van KNGF Geleidehonden. Beide partijen hebben de handen ineengeslagen met als doel zo veel mogelijk mensen ervan bewust te maken wat het betekent (een deel van) het zicht te moeten missen. "Specsavers weet als geen ander hoe belangrijk het is goed te kunnen zien.", legt Mandy Crooij, woordvoerder van Specsavers, uit. "Met dit bijzondere initiatief willen we aandacht vragen voor het belang van geleidehonden. Alle kunstwerken die - net als hun makers - stuk voor stuk uniek zijn, worden binnenkort geveild. Met de opbrengst kunnen we ervoor zorgen dat meer pups worden opgeleid."

"We zijn ontzettend blij dat Specsavers met dit initiatief aandacht vraagt voor het werk van KNGF Geleidehonden en hebben enorme waardering voor de inzet van Hanna Verboom. Niet iedere hond kan zeggen dat hij zijn eerste schreden op het artistieke pad heeft gezet met zo'n bekende actrice!", zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden.

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 90 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 9 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op, zoals een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familie of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die de geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar. Voor meer informatie kunt u de website van KNGF Geleidehonden raadplegen: www.geleidehond.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (