Persberichten 31/03 middag

Regio, 31-03-2008

Leiden Politie ontdekt gestolen fietsen De politie heeft het afgelopen weekend twee gestolen fietsen teruggevonden. Een in 2004 in Dongen gestolen fiets zondagavond 30 maart op de 2e Binnenvestgracht teruggevonden. Een 48 jarige vrouw uit Leiden verklaarde de fiets zon drie jaar geleden te hebben gekocht op een markt met 2e hands goederen. Zaterdagavond 29 maart vond de politie een in januari 2004 in Leiden gestolen damesfiets terug. Een 21 jarige man uit Leiden vertelde dat hij de fiets een week geleden op straat voor tien euro had gekocht van een hem onbekende. De politie heeft de fietsen in beslag genomen en maakt tegen de vrouw en man proces-verbaal op voor heling.

Reeuwijk Diefstal na inbraak in supermarkt Vanmorgen werd ontdekt dat er het afgelopen weekend was ingebroken in een supermarkt aan de Dorpsweg. Er was een gat in het dak van de supermarkt gemaakt. Via dat gat zijn de inbrekers vermoedelijk het bedrijf in en uit gegaan. Uit de supermarkt werden meerdere goederen gestolen zoals sigaretten, horloges, tft-schermen en printers. Bij de inbraak werd ook veel vernield. De politie is met een onderzoek begonnen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Snelheidsduivel gepakt Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zondag 30 maart bij een snelheidscontrole op de Schielandweg een snelheidsduivel gepakt. Een 30 jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel reed daar met een snelheid van 168 km/h.. Op die weg is 80 km/h. de maximumsnelheid. Naast een proces-verbaal voor het te hard rijden heeft de man ook een vordering gekregen om zijn rijbewijs in te leveren.