Politie Haaglanden

Extra persbericht 31 maart

Haaglanden, 31-03-2008

Jongen gewond na botsing tram
Den Haag Een 12-jarige jongen uit Den Haag is maandag 31 maart om 13.10 uur ter hoogte van een tramhalte op de Brouwersgracht en de Prinsengracht bij een botsing met een tram gewond geraakt. Het slachtoffer liep hierbij hoofdletsel op. De traumahelikopter werd ingezet om de jongen eerste hulp te verlenen. Hij is vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens getuigen stak de jongen over om nog de tram aan de andere kant van het spoor te kunnen halen en werd hij geraakt door een tram die uit de andere richting kwam aanrijden. Veel mensen waren getuige van het ongeluk. Zij worden nog gehoord door de politie. Getuigen die hier behoefte aan hebben, is slachtofferhulp aangeboden.

Politie zoekt getuigen diefstal met geweld
Naaldwijk De politie zoekt getuigen van diefstal met geweld. Zondag 30 maart om 05.30 uur werd een 15-jarige jongen uit Den Hoorn op de Anjerlaan beroofd van zijn portemonnee. Volgens het slachtoffer was hij met zijn fiets gevallen, en leek het erop dat twee mannen hem overeind wilden helpen. Maar in plaats daarvan zou hij van een van de twee een klap in zijn gezicht hebben gekregen en werd zijn portemonnee gestolen. Politieagenten troffen kort daarop in de omgeving twee mannen (20 en 22) uit Naaldwijk aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij zijn aangehouden. De politie is bezig met het onderzoek en komt daarom graag in contact met getuigen. Bent u getuige geweest van de diefstal met geweld, belt u dan met de recherche van Politiebureau Westland via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Fietser zwaargewond, politie zoekt getuigen
Zoetermeer De politie zoekt getuigen van een incident op het Kangoeroepad. Een 11-jarige jongen uit Zoetermeer is vrijdag 28 maart rond 13.05 uur op nog onbekende wijze zwaar gewond geraakt. Een getuige zag de jongen op het Kangoeroepad gebogen lopen over zijn fiets en hij kreunde. De jongen vertelde dat hij ten val was gekomen en dat hij veel pijn aan zijn hoofd had. Omdat het slachtoffer zijn naam niet meer kon herinneren, heeft de getuige hem meegenomen en daarna de ambulance gebeld. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en opgenomen op de intensive care. De politie onderzoekt nog wat er zich precies heeft voorgedaan op het Kangoeroepad. Daarom komt de politie graag in contact met mensen die iets hebben gezien. Heeft u informatie die de recherche kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neemt u dan contact op met politiebureau Zoetermeer via 0900- 8844. Liever anoniem, dat kan via 0800-7000.