Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT

Datum: 31 maart 2008

Het bestuur van de Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft 55 garantiebijdragen verleend voor activiteiten op het werkterrein van het cultuurfonds: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud.
Het gaat in totaal om 160.425 euro.

In de kwartaalronde van maart 2008 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant is aan een rijke variëteit organisaties een bijdrage toegekend. Zo heeft Stichting Hip Hop in Duketown uit 's - Hertogenbosch een bijdrage van E 2.500,- toegekend gekregen voor een 1 daags festival gericht op jongeren.
Het programma zal niet alleen bestaan uit muziek en optredens maar ook andere elementen uit de hiphopcultuur.

Stichting De Aleph uit Heusden heeft een bijdrage van E 4.000,- toegekend gekregen voor de manifestatie 'Geschikt voor Hergebruik'. Het project bestaat uit 4 onderdelen: een lezing door de beeldend kunstenaar Henk Hofland waarin hij ingaat op zijn bouwsels van afvalmaterialen, een tentoonstelling, workshops onder begeleiding van de beeldende kunstenaars voor basisscholen (bovenbouw) en cursussen voor jongeren en volwassenen, een tentoonstelling van de gemaakte werken en een beeldend verslag van het werkproces.

Stichting Stoffer En Blik uit Zevenbergen heeft een bijdrage van
E 3.500,- toegekend gekregen. Voor een mix van een straattheater en terrasfestival. De stichting Harmonie Aurora uit Dongen organiseert in het kader van haar 100-jarig bestaan een galaconcert op 12, 13 en 14 december 2008. Met medewerking van 2 aansprekende solisten Petra Berger en Bastiaan Ragas en een koor van 230 zangers Hiervoor heeft de stichting een bijdrage toegekend gekregen van E 4.000,-.
Het complete overzicht van de toewijzingen in de tweede kwartaalronde 2008 is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.