Antillenhuis


Geslaagd congres MAAS in Rotterdam

Op de foto burgemeester Opstelten en mw. Cherissa Koko tijdens het congres (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

In het Ahoy-congrescentrum te Rotterdam heeft het afgelopen weekeinde de conferentie `Nos Asuntu (onze zaak) 2008' plaatsgevonden. Het betrof een activiteit van het Antilliaans/Arubaans beraad Rotterdam (MAAS) waarbij deelnemers aan het congres konden deelnemen aan onder andere een aantal workshops zoals `methodiek', `communicatie' en `participatie en integratie'.

Doel van het congres was volgens MAAS-voorzitter Cherissa Koko om "samen met Antillianen, Arubanen en Europese Nederlanders op zoek te gaan naar betere mogelijkheden voor samenwerking voor hulpverlening en wederzijdse communicatie in de Rotterdamse samenleving".

Circa 200 personen hebben aan het congres/workshops deelgenomen. Ter afsluiting van het congres werden de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia en de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten ontvangen. Beide personen voerden kort het woord en kregen als dank voor hun aanwezigheid een collage aangeboden door MAAS-voorzitter Cherissa Koko.

In zijn korte interventie, feliciteerde Comenencia MAAS met de keuze van het thema voor de bijeenkomst:

"Het is inderdaad onze zaak. 15 jaar geleden hanteerde men voor het referendum over de staatkundige toekomst van Curaçao de leuze Ta BO Asuntu, en in de bescherming van onze monumenten gebruikt de Stichting Monumentenzorg Curaçao al jaren het latijnse Tua Res Agitur, het gaat om uw zaak. Ook vandaag is dat het geval. 2008 en het voorgenomen beleid van Minister Vogelaar bieden ons een gouden kans om eindelijk de verantwoordelijkheid te nemen voor onze zaak. Dat u met deze conferentie en workshops voor uzelf de lat hoog heeft gelegd, met ambitieuze doelstellingen (ik ben benieuwd naar het verslag) geeft aan dat u dat beseft. Ik feliciteer u daarmee, en verzoek u om vooral door te gaan, niet op te geven en steeds meer Antilliaanse Nederlanders erbij te betrekken en te overtuigen dat het ook om hun zaak gaat", aldus de Gevolmachtigde Minister.

De afsluiting bestond verder uit een overzicht van de workshops gegeven door de heren Henry Vijber, Jacques Veeris en Hubert Fermina.en een optreden van de Antilliaanse cabaretier Jandino en de band van Edsel Juliet.

Conclusies van de dag worden binnenkort gepresenteerd en aangeboden aan de heer Comenencia en Opstelten. De heer Opstelten zal de conclusies gebruiken om te komen tot een betere samenwerking met de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Rotterdam.

Voor meer informatie omtrent het onderwerp kunt U contact opnemen met (MAAS) mw. Cherissa Koko via telefoon 010-4332966.
---

Gepubliceerd op: 31-03-2008 Bron: Antillenhuis