Gemeente Purmerend

Elke donderdagavond Sportinstuif

31 maart 2008

Vrijblijvende sportbeoefening gaat door tot juli 2008

De Sportinstuif - een mogelijkheid voor vrijblijvende zaalsportbeoefening - gaat zeker door tot juli van dit jaar. De bezoekersaantallen zijn voldoende aanleiding deze activiteit in principe elke donderdagavond voort te zetten. De deelnemers spelen bijvoorbeeld tafeltennis of badminton en het laatste uur van de Sportinstuif doet bijna iedereen mee aan gezelligheidswedstrijden volleybal. Iedere Purmerender vanaf achttien jaar kan meedoen aan deze sportieve activiteit van de gemeentelijke afdeling Sport.

Tijdens de Sportinstuif is het mogelijk met diverse sportmaterialen aan de conditie te werken. De deelnemers kunnen elke donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur vrijblijvend onder deskundige begeleiding sporten. Begeleider Xander Greuter: 'De Sportinstuif is ook een gezellige manier van gezonde, energieopwekkende ontspanning en levert een bijdrage aan een gezondere leefstijl. Ik probeer elk verzoek voor een sportieve wens te realiseren.'

Deze zaalsportbeoefening in sportaccommodatie De Gors aan de Zwanebloem is elke donderdagavond mogelijk voor vier euro per persoon. Wie voor het eerst komt, mag dan gratis meedoen aan de Sportinstuif. Vanaf vier personen geldt voor de Sportinstuif een gereduceerde toegangsprijs, zij betalen samen EUR 12,00. Dat is EUR 3,00 per persoon. Vijf personen betalen samen EUR 14,00 (per persoon EUR 2,80) en zes sportievelingen betalen samen EUR 16,00, per persoon EUR 2,67. Er is geen abonnement of verplichting tot regelmatige deelname.

De sportaccommodatie bij het wijkwinkelcentrum ligt gunstig voor fietsers, busgebruikers en bezoekers met de auto. Het betreden van de sportvloer is alleen toegestaan met gym- of sportschoenen voor binnengebruik. De kleedruimten zijn beschikbaar vanaf 19.15 uur. In de toegangsprijs is het gebruik van sportmaterialen inbegrepen.

Met het aanbod van deze sportieve activiteit wil de afdeling Sport van de gemeente - zoals in de nota Scoren met Sport is gesteld - meer Purmerenders vaker aan het bewegen krijgen. Wie nadere informatie over de Sportinstuif wil, kan contact opnemen met het Sportservicecentrum van de afdeling Sport, telefoon 452 312.