Gemeente Anna Paulowna


080331 Nieuw TV-programma Regio 22 start in Anna Paulowna

Hoe en waar je woont vertelt iets over wie je bent en wat je belangrijk vindt in je leven. Bovendien is je huis en waar je woont de plek om tot rust te komen.Het is dus heel belangrijk hoe de leefomgeving eruit ziet en hoe iedereen met elkaar en met de buurt omgaat. Immers, de kwaliteit van leefomgeving draagt bij aan de kwaliteit van leven. Daarover gaat het nieuwe TV-programma De Buurtcompetitie van Regio 22.

De eerste opnames van dit programma zijn in de gemeente Anna Paulowna. Regio22 heeft de volgende projecten uitgekozen als een van de projecten voor DE BUURTCOMPETITIE:

* het Paardenweidje aan de Reijer Dekkerweg in Van Ewijcksluis;
* veldje aan de Pastoor Verhoeffpark in Breezand;
* het veldje in de C.R. Waiboerstraat in Anna Paulowna.

Met elkaar

Samen met mensen uit de buurt kun je zaken nog beter maken dan ze al zijn. Dat is gezellig en leuk. Samenwerking tussen mensen uit de buurt is mooi en belangrijk. Regio 22 vindt dat ook en wil, in samenwerking met de gemeente en Rabobank, daaraan bijdragen met een sociaal en maatschappelijk betrokken televisieprogramma.

Meedoen

Acht afleveringen lang is Regio22 te vinden in een andere wijk, buurt of dorp in Noord-Holland. Per aflevering staan er 3 projecten in een buurt centraal. Buurtbewoners kunnen met ideeën komen om de projecten op te knappen. Om de buurt nóg mooier te maken kan een braakliggend veldje misschien wel veranderd worden met een zwembad een mooi kunstwerk, iets voor de jeugd of is het de plek bij uitstek voor een perkje met een fontein? Alle ideeën zijn welkom!

Anna Paulowna

De eerste opnames zijn in de gemeente Anna Paulowna. Regio22 heeft de volgende projecten uitgekozen als een van de projecten voor DE BUURTCOMPETITIE:

* het Paardenweidje aan de Reijer Dekkerweg in Van Ewijcksluis;
* veldje aan de Pastoor Verhoeffpark in Breezand;
* het veldje in de C.R. Waiboerstraat in Anna Paulowna.

Per project kunnen er meer ideeën/oplossingen bedacht worden door omwonenden. Die kunnen gemaild worden naar idee@buurtcompetitie.nl. Of per post naar: De Buurtcompetitie, Postbus 249, 1620 AE Hoorn. Bellen kan ook naar 0229-294463.

8 april 2008

Aan de hand daarvan worden mensen uitgenodigd om op dinsdagavond 8 april hun idee te komen presenteren in Het Wapen van Holland aan de Stationsweg 2 in Anna Paulowna. De avond wordt gepresenteerd door presentatrice Madeleen Driessen. Na afloop van de presentaties maakt de jury de winnaar pér project bekend, en blijven er dus drie ideeën over.

De kijker beslist

De kijker bepaalt vervolgens welke van deze drie projecten wint, door te stemmen via sms en internet. Dat kan tot één week na afloop van het programma. De uiteindelijke winnaar per week wordt gecommuniceerd via de website van het programma (www.regio22.nl).

Deze weekwinnaar krijgt 1.000 én een plaats in de Grote Finale. In de finale presenteren de 8 weekwinnaars nog één keer hun idee aan een zaal vol supporters en een professionele jury.

Deze jury en de kijkers bepalen de uiteindelijke winnaar. Het winnende idee wordt daadwerkelijk gerealiseerd en wordt gefinancierd door Rabobank.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.regio22.nl

Over Regio22

Regio22 is het regionale multimediale platform waarmee adverteerders alle inwoners van de provincie Noord-Holland kunnen bereiken. Naast Regio22 Televisie bestaat het platform uit Regio22.nl, Regio22 in Zondag (print) en Regio22 Radio. Regio22 is onderdeel van Hermans Retail Europe met hoofdkantoor in Hoorn.